dubinsko pranje kose.jpg

Kako se mijenjaju godišnja doba, a ljeto smo proveli uz morske talase, uživanje u bazenima i šetnje po prirodi osjetićete da je vašoj koži potreban detaljan piling.

Isto je i sa vašom kosom, vlasi su postale suve od sunca, ali se nakupilo hlora, morske soli i različitih čestica iz preparata koje koristite.

Zajedno, mogu totalno isušiti kosu i nema potrebe da ih trpite u jesenjim i zimskih mjesecima, kada već postoji dubinsko pranje kose.

Ljeti vlasište kose proizvodi više ulja, tako da se pore lagano zapušavaju, a koža glave teško diše.

Kada nema dovoljno kiseonika regeneracija se usporava ali i rast kose.

Pored svega, redovna upotreba suvih šampona, proizvoda za oblikovanje kose i lakova za kosu čine vlasi teškim. Preplavljeni svim tim majušnim česticama vapimo za dubinskim pranjem kose kod kuće.

Svima nam se nakon nakupljanja neprijatnih čestica čini da dobro nismo isprale šampon, kao da voda nije sprala sve sa tjemena. Zapravo je šampon ispran ali određene čestice i dalje guše vaše pore.

Vrijeme je da isprobate mješavinu od jedne kašike jabukovog sirćeta, dvije kašike sode bikarbone i dvije čaše tople vode.

Najprije pomiješajte sodu i jabukovo sirće, promiješajte, a zatim dodajte vodu. Rukama izmasirajte tjeme glave nanošeći smjesu koja će djelovati poput pilinga i dubinski očistiti vašu kosu tako da ona zasija.

Ukoliko ste primijetili perut, uništite je uz potpuno prirodne sastojke.

Mješavina od jednog cijeđenog limuna, sa čašom tople vode i dvije kašike aloja vere (izmiješati gel u vodi) spasiće vas od peruti, nečistoća i učiniti kosu mekanom.

Takođe, krenite od tjemena i dobro izmasirajte glavu, a zatim smjesu nanosite sve do samih vrhova kose.

Perut može nestati nakon dva do tri pranja i zato je ova prirodna mješavina omiljena damama različitih godina.

Sigurni smo da imate unutar svog nesesera micelarnu vodu za skidanje šminke. Baš ona može dubinski oprati vašu kosu i učiniti je čistom i nježnom. Istina je da nema njegujuće aloja vere, ali može da posluži u kriznim momentima.

Micele unutar micelarne vode male su grupe molekula koje doslovno gutaju nečistoće zato nakon redovnog šamponiranja i ispiranja, dodatno isperite kosu micelarnom vodom.

Istina je da ćete potrošiti pola i više od pakovanja, ali kada je vaša kosa totalno beživotna, vrijedi isprobati. U svim drugim slučajevima mi smo za prirodne sastojke koji se jednostavno miješaju unutar vaše kuhinje.

Nakon dubinskog pranja, vaša kosa će biti meka, sjajna i zaista čista.

Dubinsko pranje kose prirodnim sastojcima možete da radite jednom u mjesec dana.