ulja za kosu.jpg

Prirodna ulja za kosu imaju mnogo benefita. Ona mogu da vam pomognu da kosa raste brže, da se oporavi, da se spriječi perut i opadanje.

Ako uvrstite prirodno ulje u svakodnevnu njegu, vrlo brzo ćete vidjeti napredak i bićete zadovoljni rezultatima. 

U nastavku saznajte koja su najbolja prirodna ulja za kosu. 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veoma značajno za njegu kose. Kosa će postati jača i otpornija na spoljne uticaje. Ono u sebi sadrži omega kiseline i prirodne antioksidante.

Maslinovo ulje se koristi tako što se nanosi direktno na tjeme, zatim se tjeme masira, kako bi se poboljšala cirkulacija.

Savjetuje se da maslinovo ulje odstoji na tjemenu preko noći, a ujutru da se ispere standardnim šamponom koji inače koristite.

Maslinovo ulje značajno je i kao dodatak maskama za jačanje vlasi, pa ako volite prirodne maske za kosu, dodajte ga sljedeći put. 

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je pravo čudo kada poželite da oporavite kosu iz korijena. Ono je namijenjeno bržem rastu kose jer je bogato vitaminima E, proteinima i mineralima.

Kao i maslinovo ulje, treba da se umasira na tjeme i da se ostavi preko noći. Kosa postaje jača i otpornija, a ono što možete da očekujete poslije nekog vremena jeste manje opadanje kose.

Takođe, djeluje dobro i protiv peruti. Preporučuje se da se koristi 2-3 puta nedjeljno, za što brže i vidljivije rezultate. 

Bademovo ulje 

Bademovo ulje je izuzetno kada želite da spriječite opadanje kose. Ako ste primjetili da vaša kosa postaje rjeđa i da gubi na gustini, onda će ovo ulje biti savršeno za vas i vaše potrebe.

Može se koristiti u svakodnevnoj njezi i može da se nanosi na krajeve. Ako su vam krajevi kose ispucali i suvi, bademovo ulje može da ih zaliječi i regeneriše.

Iskustva govore da se i u prvih nedjelju dana naziru dobri rezultati. Ono što ne treba da vas uplaši, to je masnoća bedemovog ulja.

Ono jeste masnije od ostalih ulja, pa se zato i preporučuje da ga nanosite kao masku preko noći, a ujutru da isperete kosu na uobičajan način. 

Orahovo ulje 

Orahovo ulje za kosu je sjajno, jer je bogato omega kiselinama. Orahovo ulje štiti kosu od spoljnih uticaja i može da je oporavi ako ga koristite redovno.

Ovo ulje se najčešće koristi tokom ljeta, dok uživamo na plaži, jer nam je tada neophodna zaštita od sunca i UV zraka.

Orahovo ulje se nanosi na krajeve kose i ostavlja se da se upije.

U zimskim danima može da posluži kao maska za kosu koja se ostavlja preko noći. U principu, prirodna ulja treba da odstoje što duže na kosi, kako bi dubinski djelovala. 

Kokosovo ulje

Jedno od najpopularnijih ulja jeste kokosovo ulje za kosu. Ono se koristi i za njegu lica i tijela.

Najbolje se pokazalo za suvu kosu, bez sjaja. Uz pomoć ovog ulja, kosa može da se regeneriše i da se oporavi.

Bogato je laurinskom kiselinom, koja je u stanju da očisti tjeme i da pobijedi perut, a zbog toga kosa jača i nesmetano raste. Još jedna prednost kokosovog ulja je njegov neodoljiv miris.