U određenim periodima, mnoge dame imaju problem sa suvom i iskrzanom dlakom. Uzroci tome mogu biti različiti - neadekvatna nega, prekomjerno izlaganje kose toploti, kosa koja je suviše tretirana farbom i blanšom, korišćenje suviše agresivnih kozmetičkih preparata.

ostecena kosa

U svakom slučaju, ukoliko i i vi imate ovu vrstu problema kada je izgled vaše kose u pitanju, osim makaza koje vas rješavaju ispucalih krajeva, postoji još po koji način koji će vam pomoći da regerišete svoju dlaku.

Jedan od efikasnijih jeste i potpuno prirodan tretman na bazi kvasca, koji je pravi spas za suvu i oštećenu kosu.

S obzirom na to da znamo da je zdrava kosa uvek u modi, treba da se potrudimo da po ovom pitanju u svakom trenutku budemo u trendu. Međutim, ukoliko ste primijetili da je vaša kosa u posljednje vrijeme isušena, beživotna, puna elektriciteta, kao i da su krajevi ispucali, onda znate da je vreme za ofanzivu.

Ova maska, osim što ima moć prodiranja u samu dlaku, što doprinosi njenoj hidrataciji i regeneraciji, takođe daje razultate i u pogledu borbe protiv peruti, kao i protiv opadanja, što je opet u vezi sa lošim kvalitetom dlake.

U svakom slučaju, važno je da napomenemo da, kako biste postigli željene rezultate, morate biti revnosni, i svoju kosu tretirati maskom od kvasca dva puta nedjeljno, i tako u kontinuitetu od šest do osam nedjelja.

Kako se priprema maska od kvasca?

Trebaće vam jedna manja posuda, u koju ćete staviti jednu supenu kašiku toplog mlijeka, pa u tome rastopiti i razmutiti jednu kafenu kašiku meda, kao i 20 grama svježeg kvasca.

Ostavite to na nekom toplom mjestu da naraste oko 15-20 minuta. Potom možete dodati supenu kašiku ricinusovog ili maslinovog ulja (opciono).

Smjesu nanosite na čistu i vlažnu kosu, i to duž cijele dlake, od korijena do vrha. Važno je da potom kosu umotate prvo u najlon kesu, pa peškirom, kako bi se stvorili topli uslovi, u kojima se oslobađaju uslovi za rast gljivica iz kvasca.

Zašto je to bitno? Jer je u njima sadržana visoka koncentracija proteina, vitamina i minerala, čija je funkcija da dubinski prodiru u folikul dlake. Na taj način se dlaka regeneriše iznutra.

Masku držite sat vremena, a potom kosu isperite samo mlakom vodom. Možete koristiti i balzam, jer on služi za hidrataciju.