Bujna i zanosna kosa, koja će učiniti da vaša frizura uvijek bude stilizovana i primjećena, čak i onda kada se niste previše potrudili oko nje, sigurni smo da je san svake dame.

njega kose

Iako postoje brojni kozmetički proizvodi, poput šampona i maski, koji obećavaju gustu kosu i volumen, u praksi ne bude uvijek baš tako, i problem tanke kose i dalje čini da mnoge pripadnice nježnijeg pola ne budu zadovoljne izgledom svoje frizure. Kada je situacija takva, to znači da je vrijeme za trikove koji će učiniti da konačno dobijete željene rezultate.

Način na koji sušite kosu, ili mjesto razdjeljka vaše frizure, mnogo toga mogu da promijene, a tu su i ostali načini koji će vam pomoću da postignete volumen kose o kom ste oduvek sanjali. U nastavku slijede svi detalji.

Kraća kosa

Ukoliko imate slabu tanku vlas, a sanjarite o dugoj raskošnoj kosi, moraćemo vas razočarati - uz frizure tog tipa vaša kosa će izgledati još tanja, a željeni volumen će izostati. Svi poznati stilisti se slažu da su kraće frizure dosta efektnije za one dame koje žele da postignu efekat bujne kose.

Razlog je jednostavan - kraća kosa je lakša i ostaje duže lepršava i podignuta. Duža kosa = teža kosa, što znači da će brže pasti i slijepiti se.

Preporuka je da birate frizure koje dužinom stižu do ramena, ne duže, jer tako dobijate utisak većeg volumena u kosi. Idealan izbor mogu biti, na primjer, popularne bob frizure.

Stepenasta frizura i šiške

Još jedan sjajan prijedlog za sve dame koje žele da im kosa izgleda bujnije i gušće. Stepenasto ošišana kosa u kombinaciji sa šiškama, poželjno je blago neurednim koje padaju u stranu, učiniće da vaša kosa konačno dobije na volumenu.

Ipak, budite oprezne sa stepenastim šišanjem, jer ako imate izrazito tanku kosu koja je uz to rijetka, može da se desi da vam donji sloj kose bude toliko istanjen da djeluje krajnje neglamurozno. Ukoliko imate ovakvu kosu, dozvoljen vam je jedan, eventualno dva stepena i obavezno vješte ruke iskusnog frizera koji će znati da procjeni stanje kose i koliko smije da tanji krajeve.

Šiške je lako stilizovati tako da u dijelu oko lica kosa djeluje gušće i bujinije, pa su zato i jedna od preporuka za sve vas koje sanjarite o volumenu u kosi.

Ono što je odlično kod ovog tipa frizure jeste da ona pristaje svakom obliku lica i tipu kose.

Uradite pramenove

Osim makaza i kraće frizure, u dobijanju volumena od velike pomoći mogu biti i različite tehnike farbanja, poput popularnih ombre i balejaž metoda.

Kosa sa pramenovima u nekoliko sličnih nijansi, pogotovo u varijanti kada je pri tjemenu tamnija i odgovara vašoj prirodnoj boji, a pri krajevima znatno svjetlija, uz gradijent efekat, garantovano će učiniti da dobijete na volumenu!

Tajna je u 3D efektu koji pramenovi vizuelno stvaraju. Jednobojna kosa djeluje zdravije, ali i jednoličnije, zato uvijek birajte neku od tehnika nijansiranja kako biste dobile utisak volumena.

Koristite šampon za suvo pranje

Ova vrsta kozmetičkog preparata ne samo da pomaže u onim situacijama kada vam se kosa brzo masti, već i utiče na njenu bujnost.

Nanosite ga uvijek na sam korijen kose, ne na tjeme. Odmaknite nekih 15-ak cm i kratko naprskajte kosu. Ni sa ovim preparatom ne treba pretjerivati. Kada ste naprskale, prebacite kosu preko glave i prstima prolazite po korijenu podižući kosu, a kada osjetite da se šampon osušio namjestite frizuru i volumen je tu.

Postoje i oni specijalizovani za volumen kose, mada će i obični suvi šamponi "odraditi posao".

Kao što smo napomenuli, ne treba ni da pretjerujete sa njegovom upotrebom, jer će tako kosa prekomjernom upotrebom postati još podložnija mašćenju, a ne zaboravimo i da su ti šamponi ipak hemija za koju nije baš preporučljivo da svakodnevno dolazi u kontakt sa vašom kožom.

Naopačke sušite kosu

Trik sa sušenjem kose tako što ćete spustiti glavu na dole, ka podu, a kosu prebaciti preko uvijek pomaže ukoliko želite volumen. Jednostavno, sušite je od korijena prema vrhu.

Tajna ovog trika je i više nego očigledna. Ovakvim položajem kosa je odvojena od tjemena, a sušenjem na taj način zadržava volumen duže vrijeme.

Savjet plus je i da koristite pejnu ili neki drugi preparat za volumen predviđen za upotrebu tokom sušenja.

Promijenite razdjeljak

I naposletku, volumen vaše kose može zavisiti i od mjesta na kom vam je razdjeljak. Preporuka je da to nikako ne bude na sredini, već da isprobate neku od drugih opcija, poput cik-cak, razdjeljka sa strane, kao i da češće mijenjate mjesto razdjeljka, kako se kosa ne bi suviše navikla na isti položaj i vizuelno izgubila na utisku bujnosti.