U realnosti ne postoji jedno magično rješenje koje će učiniti da vam kosa poraste za tili čas i da konačno imate onu dužinu o kojoj ste uvijek maštali, a da vas u međuvremenu u tome ne spriječe ispucali krajevi, zbog kojih ćete ipak morati imati bliski susret sa makazama i frizerom prije nego što ste planirali.

kosa

Naravno, tu su razni kozmetički proizvodi koji vam obećavaju taj magični učinak, i koji vam, bez sumnje, donekle mogu pomoći, ali mi smo vam pripremili nekoliko savjeta o njezi kose koji provjereno povoljno utiču na njen brži rast.

Saznajte u nastavku kojih sedam načina vam mogu pomoći da vaša kosa brže raste i da zasija u punom sjaju.

1. Izmasirajte tjeme glave – ova metoda će obezbijediti brži protok krvi kroz tjeme glave, a samim tim će i folikuli kose dobiti brže sve neophodne nutrijente za brži rast.

2. Masaža kose pod tušem – dok perete vašu kosu, počnite da masirate prvo od tjemena pa preko vrata sve do strane kako bi stimulisali bolji i brži rast kose. Zaista divan izgovor da ostanete pod tušem duže, zar ne?

3. Uzimanje vitamina određene vrste takođe doprinosi bržem rastu kose. Na primjer antioksidansi u paru sa vitaminom B mogu doprinijeti bujnijoj kosi, a takođe i biotin koji možete naći u bilo kojoj lokalnoj apoteci pospješuje rast kose, kao i noktiju.

4. Skratite krajeve – znamo da svi vi koji želite da pustite kosu, želite da izbjegnete ovo, ali prosto skraćivanje može zapravo da pomogne u rastu kose, jer će ona rasti brže i neće pucati.

5. Upotreba balzama i maske za kosu omogućava da vaša kosa buja i sija, jer dok šampon uspješno otklanja svu nečistoću i prljavštinu, ovi kozmetički preparati su ti koji jačaju i oporavljaju vlasi vaše kose.

6. Prosušite kosu fenom, ali pazite da ne bude previše topao vazduh jer on može osušiti, oštetiti pa čak i izgorjeti vlasi kose. Najbolje da koristite minimalno ili srednje sušenje na fenu.

7. Prije nego iskočite ispod tuša, prođite još jednom hladnom vodom kroz kosu. Ovo će pomoći da se ublaži vlaga i spriječi zagrijavanje kose, a pospješi njen rast.