Lijepa bujna kosa je san svih nas. Nažalost, nekome majka priroda nije podarila gustu kosu sa volumenom, pa moramo da se dovijamo na različite načine kako bi to postigle.

kosa volumen

Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.

Tokom pranja kose

Koristite šampon i balzam za volumen - Ovakvi proizvodi imaju lakšu teksturu i kosu ne čine teškom.

Isto će je oprati, ali je neće opteretiti tako da posle pada ravno niz glavu.

Dobro umasirajte šampon u tjeme, jer je poenta podići kosu iz korijena. Balzam nanesite samo na vrhove, nikako na tjeme jer će je "spustiti" i pretjerano omekšati kosu, pa će upropastiti vaše napore da dobijete volumen.

Operite kosu šamponom za dubinsko pranje jednom nedjeljno - brojni proizvodi za stilizovanje kose, pa i regularni šamponi i balzami sadrže sastojke poput silikona i polimera koji se zadržavaju na vlasi i nakon ispiranja i otežavaju je, što dalje uzrokuje slijepljen izgled.

Šamponi za dubinsko pranje će ukloniti sve ostatke na kosi. Ovo možete uraditi i u salonima.

Tokom sušenja kose

Koristite difuzer - Difuzer nastavak na fenu može biti sjajna opcija da dobijete blage talase u kosi i tako povećate njen volumen.

On ne usmjerava vazduh direktno u kosu i tako je ispravlja već šalje blago strujanje.

Ostavite kosu da se prirodno osuši 15-20 minuta, pa nanesite preparat za volumen i onda je do kraja sušite uz pomoć difuzera.

Sušite kosu naopako - sigurno najstariji trik za dobijanje volumena jeste da sušite kosu okrenutu naopako.

Tako ćete vlasi držati "podignute" dok ih topao vazduh navikava na ovaj položaj. A u pomoć će vam uletjeti i gravitacija.

Održavanje

Šišajte se redovno - izrasla kosa gubi oblik, a samim tim i mogućnost da lijepo izgleda.

Iskrzali krajevi se mrse. Takođe, što je kosa duža, ona je i teža, pa je sila gravitacije više vuče, što je čini slijepljenom i bez volumena.

Pogotovo ako se radi o prirodno tankoj kosi. Slojevito šišana kosa je najbolja za postizanje volumena.

Ekperimentišite sa bojama - Dobro urađeni pramenovi u kosi mogu joj dati efekat dubine i gustine, pa možete postići da vizuelno dobije volumen.

Takođe, tamnije nijanse daju utisak gustine, tako da možete da razmišljate i o nijansi-dvije tamnijoj farbi.

Tapiranje - Blago tapiranje može takođe biti jako efikasan trik za postizanje volumena.

Najbolji efekat daje dan-dva nakon pranja. Naravno, nakon tapiranja, ne zaboravite da začešljate površinski sloj kako bi sve djelovalo uredno.

I nikada ne povlačite četku gore dole, već samo u jednom smjeru - ka tjemenu.

Promijenite mjesto razdjeljka - ako kosu stalno nosite sa razdjeljkom na istom mjestu, ona se navikava na ovakav položaj i postaje slijepljena tik uz razdjeljak. Probajte da promijenite mjesto i vidjećete značajnu razliku.

Vikleri - veliki vikleri mogu isto biti sjajan način da povećate volumen kose.

Koristite što veće i namotajte cijelu kosu, sve do korijena i držite ih nekoliko sati.

Bilo bi dobro da kosu zagrijavate fenom dok su vikleri na kosi kako biste dobili bolji efekat. Takođe, kada ih skinete, kosu blago naprskajte lakom kako bi što duže zadržala oblik.