Vježbanje je ključ uspjeha kada je gubljenje kilograma u pitanju. Međutim, da li vam se ponekad čini da koliko god da ste revnosni i redovni u svojim vježbanjima – sporo dolazite do rezultata.

vjezbanje

Potrebno vam je nešto da ubrzate taj proces. Ako ste odlučni u namjeri da izgubite kilograme, postoje rutine koje možete primijeniti u vašem svakodnevnom planu vježbanja i kalorije će početi da se tope znatno brže.

Saznajte u nastavku pomoću koje tri navike ćete brže sagorjeti kalorije.

Pozdrav suncu

Ukoliko odlučite da pomjerite vrijeme vježbanja za jutarnje časove, imaćete prilike da uživate dvostruku korist - kalorije će se brže topiti, jer vježbanje ujutru najbrže skida kilograme, i osjećaćete se energičnije i poletnije tokom ostatka dana. Jutarnja fizička aktivnost će vam omogućiti ne samo da se ljepše osjećate, već i da ljepše zračite, kao i da vam bude lakše da obavite sve svoje obaveze i da budete produktivniji.

Trčite

Kada je kardio u pitanju, trčanje je pravi izbor, pošto ćete izgubiti više kalorija, i mnogo brže u poređenju da samo šetate. A, ukoliko samo malo pojačate tempo vašeg trčanja, sagorijevaćete kalorije još brže. S tim u vezi nikad ne trčite konstantnim tempom, već ubacite i sprinterske intervale, kako bi još brže skinuli masne naslage, a sprinterski intervali, dokazano je, čuda čine u borbi sa salom oko stomaka. Takođe postarajte se da zamahnete rukama dok trčite, jer na taj način ćete potrošiti i do 15% više kalorija.

Trening snage

Mišići sagorijevaju više kalorija nego masti, tako da što vam je mišićna masa veća to ćete brže topiti kilograme. Pritom, nemojte se oslanjati samo na vježbe snage sa tegovima u teretani, več slobodno radite kad god možete i sklekove, zgibove, čučnjeve. Takođe možete trenirati tako što ćete umjesto da gurate kolica u prodavnici, nositi korpu, koristiti stepenice umjesto da idete liftom, ili sjedati na pilates lopti na poslu umjesto na stolici.

Primjenite ove tri navike u vašoj rutini vježbanja, i vidjećete da ćete mnogo lakše gubiti kilograme.