Cizkejk.jpg

Kada vam je potrebno slatko osvježenje, čizkejk je pravi izbor. Međutim, kada čizkejk dođe u kombinaciji sa jagodama, zagarantovan je ukus ljeta.

Iako postoji mnoštvo vrsta čizkejka, složićemo se da je voćni najbolja solucija za tople dane. Jasno je da ni sa jednim nećete pogriješiti, međutim osvježavajuć ukus i jednostavna priprema čizkejka sa jagodama postaće vam omiljeni ovog ljeta, piše vecernji.hr.

Sastojci:

250 g keksa

100 g maslaca (rastopljenog)

100 g jagoda

1 vanilin šećer

600 g punomasnog sira

100 g šećera u prahu

250 ml slatke pavlake

Priprema:

Pleh premažite maslacem kako biste pripremili podlogu.

Mljeveni keks stavite u činiju i prelijte otopljenim maslacem, a zatim dobro miješajte dok se smjesa potpuno ne sjedini. Stavite smjesu u pripremljen pleh i čvrsto je utisnite u podlogu tako da napravite ravnomjerno raspoređenu koru. Odložite je u frižider kako bi se stegla.

Slatku pavlaku sipajte u činiju i mutite mikserom dok ne počne da se zgušnjava. U posebnu posudu stavite sir, šećer u prahu, zatim smjesu miješajte dva minuta mikserom. Dodajte slatku pavlaku i umutite smjesu tako da dobijete kremasti fil.

Jagode isijecite na kolutove i poređajte na podlogu od keksa, pa zatim kašikom nanesite kremasti fil, tako što ćete krenuti od ivica ka unutra. Ostavite da se nafilovani keks ohladi preko noći. Trideset minuta prije serviranja izblendane jagode sa šećerom u prahu i kašičicom vode prelijte preko kolača. Servirajte kolač i uživajte u osvježavajućem ukusu.