face-massage.jpg

Japanska masaža Asahi popularna je širom svijeta. Zasniva se na tehnici kojom se stimulišu limfni čvorovi, što sa jedne strane znatno smanjuje znojenje, a sa druge usporava proces starenja.

U nastavku možete pročitati uputstvo kako da primjenjujete japansku masažu kože lica, za koju će vam trebati 5 minuta dnevno.

Prije nego što počnete sa masažom, očistite kožu lica i ruke tretirajte anti-septikom, kako ne biste doveli do nekih upalnih procesa, kao što je pojava bubuljica i mitisera.

Takođe, kako biste ublažili trenje, koristite neku blagu kremu ili prirodno ulje.

Tokom masaže na koži lica treba da osjećate pritisak, ali ne u mjeri u kom bi vam isti postao neprijatan.

Svaki od pokreta koji će biti opisan treba da ponovite 3 puta, a u problematičnim regijama - gdje su bore već nešto izraženije 4 do 5 puta.

Za najbolji efekat je preporuka da Asahi masažu radite svakodnevno, i to u isto vrijeme.

Bazični pokret

slika 1.jpg

Ovaj prvi pokret ima funkciju da procirkuliše limfa. Naslonite oba dlana na bočni dio lica, tako što ćete dodirivati i ušnu školjku, pa polako povlačite na dole uz umjereno zatezanje.

Rukama se spustite sve do ključnih kosti, čime ćete obuhvatiti i regiju vrata.

Regija oko očiju

slika 2.jpg

Dio lica oko očiju je veoma važan, jer se na njemu javljaju prve sitne linije i bore. Koža je u toj regiji tanka i osjetljiva.

Krećete tako što ćete srednje prste nasloniti na spoljašnji donji ugao dijela ispod očiju, pa povlačiti ka unutrašnjem dijelu.

Onda preselite prste na gornji unutrašnji dio, pa ih povlačite ka spoljašnjem. Tako zapravo pravite krug. Ovo se sve računa kao jedan pokret. 

Čelo

slika celo.jpg

Koža u predjelu čela je sklona pojavi grimasnih bora, te je važno da se i ona tretira masažom.

Krećete od sredine čela gdje ćete prisloniti prste i izvršiti blagi pritisak, a potom ćete ih povlačiti ka spolja, i to u cik-cak pokretima. 

Nazolabijalni dio

slika 3.jpg

Naslonite tri srednja prste na dio između brade i usana, sa obe strane, pa masažnim pokretima bukvalno opkružujte usne dok ne stignete do nozdrva, pa se krećite ka unutrašnjim uglovima očiju, gdje i završavate pokret. 

Obrazi

slika 4.jpg

Na kraju izmasirajte obraze, i to tako da ih prstima zatežete ka spolja.