pavlova torta.jpg

Znate da obožavamo praznike. I zaista se uvijek potrudimo da praznična trpeza bude ne samo ukusna, već i bogata i lijepa na oko.

Vaskrs nam je svakako jedan od omiljenih! Ritual farbanja i šaranja jaja uvijek je zabavan, pa smo se i ove godine potrudile da za vas pripremimo neke originalne ideje, koje ćete lako moći da primjenite, a da rezultat budu - lijepa i atraktivna vaskršnja jaja.

Zapravo, osmislile smo da ovogodišnja vaskršnja trpeza bude prava proljećna - zato su nam glavni motiv jagode. Jagode su Anine omiljeno voće, tako da izbor nije nimalo slučajan - da vam odamo tajnu, ove godine Vaskrs pada baš na Anin rođendan, pa je njoj pripalo apsolutno pravo da bira tortu.

Kako je Anina omiljena torta iz detinjstva puslica, a voće jagode, onda nije slučajno zašto smo se odlučile za čuvenu Pavlovu tortu, koja je upravo kombinacija puslica to jest beze kora od bjelanaca, šlaga i jagoda.

Onda smo došle na ideju i da jaja išaramo tako da imitiraju jagodice, a kako Vaskrs ne može da prođe bez zeca, iscrtale smo i zeke na jajima, i zalijepile im uši.

U svakom slučaju, čeka vas super zanimljiv uskršnji video - sa idejama za šaranje jaja u vidu jagodica i zeka, i receptom za Pavlovu tortu!

Sastojci:

Za koru:

6 bjelanaca

250 g šećera u prahu

1 supena kašika alkoholnog sirćeta

Za fil:

500 ml krem šlaga

1 vanilin šećer

450 g jagoda

Priprema:

Pjenasto umutiti bjelanca sa šećerom i sirćetom. Mutiti dok ne dobijete čvrst snijeg.

Na pek papiru iscrtajte krug u veličini podloge za tortu. Precizno popunite krug bjelancima uz pomoc šprica.

U posudi dobro umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Na prvu koru nanesite jednu polovinu slaga uz pomoć šprica. Potom rasporedite sitno sjeckane jagode. Ponovite postupak i sa drugom korom. Dekorišite sjeckanim jagodama.

Šaranje jaja:

Flomasterom iscrtajte oči, nos i usta zekama. Za uši isjecite truleks krpu žute boje po iscrtanom obliku i zalijepite super ljepkom.