piling za tijelo.jpg

Tokom života više puta promijenimo i obnovimo cijelu površinu naše kože. Uz piling joj pomažemo da to uradi lakše, brže i efikasnije.

Većinu pilinga možete naći u raznim apotekama i drogerijama, ali postoji i način da ih i sami napravite od prirodnih sastojaka.

Otkrivamo vam tri pilinga za hladni period godine.

Piling od šećera i maslinovog ulja

Piling od šećera i maslinovog ulja je nezamjenljiv u hladnim danima. Dovoljno je nježan i efikasan u isto vrijeme. Savršen za obnavljane suve, ispucale kože koja je izgubila vlažnost i jedrinu.

Piling se pravi od samo dva sastojka - smeđeg šećera i djevičanskog maslinovog ulja. Šećer skida mrtve ćelije sa kože jer ima grubu strukturu, dok maslinovo ulje obnavlja kožu, hidrira je i hrani.

Potrebno je da napravite pola šolje smjese od maslinovog ulja i da dodate 2 kašike šećera, ako radite piling cijelog tela.

Ako imate vremena za opuštanje i relaksaciju, napunite kadu toplom vodom, dodajte aromatična ulja kako bi upotpunili ugođaj. Osjetićete kako vam koža postaje nježna i glatka. 

Ako ovaj piling koristite samo za lice, potrebno je da ga prije toga očistite od šminke, potom uzmete veću količinu šećera i nekoliko kašika maslinovog ulja i zamiješajte tek toliko da se sjedine ali ne i da se šecer istopi.

Nanesite ga na lice i budite oprezni oko predjela očiju, jer je ono nježno i tanko. Poslije pilinga je obavezna hidratantna krema, a to pravilo važi i za lice i za tijelo. 

Vjerujemo da će te biti veoma zadovoljni mekoćom kože već poslije prvog tretmana.

Piling od kafe i meda za tijelo

Ovaj piling možete da napravite tako što talogu dodate kašiku meda. Kafa utiče na cirkulaciju kože, a puna je i kofeina koji je odličan antioksidans za kožu.

Ovaj piling je poznat i za uklanjanje celulit.! O celulitu ne treba da mislimo samo kada je ljeto, već tokom cijele godine. 

U ovaj piling možete da dodate i malo kokosovog ulja, po želji. Umasirajte piling u kožu nježnim pokretima, a zatim ga isperite i poslije toga namažite ulje za tijelo ili kremu. Osjetićete pravo savršenstvo na svojoj koži.

Piling od kurkume, mlijeka i meda

Kurkumu nazivaju i žutim zlatom! Osim što je veoma zdrava i česta u ishrani, ona je odlična za njegu kože.

Pomiješajte 3 kašike meda sa pola šolje toplog mlijeka, i tome dodajte 3 kašičice kurkume.

Ovo je blagi piling i dovoljno je samo da nježno utrljate u kožu. Neka odstoji na vašoj koži desetak minuta. 

Dobro isperite ovaj piling, jer kurkuma zna da ostavi žute fleke na koži. Vidjećete, već poslije prvog pilinga sa kurkumom, koža će postati glatka, nježna i nahranjena.