maska za kosu i kosu.jpg

Ukoliko ste u potrazi za brzim, prirodnim maskama koje možete napraviti same kod kuće, onda je ovaj video kao poručen za vas.

Vjerujemo da je i vama, kao i nama, nakon karantina ostalo zaliha brašna, jaja, ulja, ali i kvasca, stoga nema razloga da ne isprobate ove maske i učinite nešto dobro za svoju kožu lica i kosu.

Maske se veoma lako prave, u šta ćete se uvjeriti u videu, ali ono što je još bolje od toga jeste što su sačinjene od prirodnih sastojaka, koje vam ni na jedan način neće naštetiti, kao i zbog toga što smo sigurni da sve sastojke koji su vam potrebni imate u svom domu. 

Zbog čega baš kvasac? Prije svega jer je kvasac veoma bogat kompleksom vitamina B koji su od najvećeg značaja za kvalitet kože i kose, kao i drugim mineralima, aminokiselinama i antioksidansima koji vraćaju elastičnost i podstiču zatezanje kože i povećavaju vitalnost kose. 

Kvasac dubinski hrani kožu i kosu, a kada se spoji sa limunom, jajetom, medom i drugim sastojcima, njegova efikasnost se još više povećava. 

Postupak pravljenja maski, njihovu primjenu i rezultate pogledajte u videu ispod.

Maska za kosu:

30g kvasca

3 kašike tople vode

1 žumance

1 kašika meda

Pomiješati kvasac sa vodom i sačekati na nadođe. Potom dodati i ostale sastojke. Smjesu miješajte dok se lijepo ne sjedini i bude glatka, bez grudvica.

Četkicom za farbanje nanesite masku prvo na korijen kose, a potom i na ostatak, ukoliko želite.

Masku držite na kosi oko 40 minuta ili duže ukoliko imate vremena. Isperite toplom vodom, nikako vrućom kako vam se žumance ne bi skuvalo na kosi.

Masku nanosite jednom nedjeljno. 

Maska za lice:

1 kesica kvasca

1 bjelance

1 kašika limuna

Sve sastojke pomiješati i sačekati da se kvasac malo podigne. Potom masku nanijeti na lice i držati je na koži dok se potpuno se stegne i ne osuši.

Tada masku sperite mlakom vodom i nakon toga nanesite kremu za lice. Masku možete koristiti jednom do dva puta nedjeljno.