brsljan.jpg

Proljeće i lijepo vrijeme na žene može uticati i na negativan način. Čim izađemo iz dugih pantalona i trenerki i uvučemo se u kraće suknje i haljine, primijetimo našeg najvećeg neprijatelja - celulit.

Imamo dovoljno vremena, ukoliko sada počnemo, da se pozabavimo svojim tijelom i riješimo se neželjenih naslaga koje se talože ispod kože.

Jedan od najvećih saveznika na ovom pohodu biće nam ulje bršljana. A na koji način se ono tačno koristi i zbog čega je dobro baš njega koristiti za uklanjanje celulita, saznajte u nastavku teksta.

Na koji način ulje bršljanja pomaže u uklanjanju celulita?

Bršljan je biljka koja ima fantastična dejstva na zdravlje čovjeka, ali i na njegovu kožu, odnosno uklanjanje celulita sa svih dijelova tijela.

Ukoliko želite da ovu magičnu biljku koristite u borbi sa celulitom, to možete učiniti tako što ćete koristiti svjež list bršljana, bršljan gel ili pak ulje bršljana.

Naš izbor, ujedno i najlakša metoda, jeste uklanjanje celulita uljem od bršljana koje na kožu ima uticaj zatezanja i dubinskog uklanjanja nakupljenih masti, to jest pomorandžine kore.

Takođe, ulje bršljana neće samo pomoći prilikom uklanjanja celulita, već i prilikom uklanjanja i sprečavanja pojave strija. Tako da ukoliko ih imate, bršljan će i njih uspješno ukloniti.

Kako se koristi ulje bršljana?

Ulje bršljana koriste svi maseri kod kojih odlazite u kozmetičke salone kako biste uklonili celulit.

Dakle, možete da uštedite novac i postignete gotovo isti efekat kao na masaži kod profesionalca ukoliko se budete pridržavale sljedećih uputstava:

Ulje bršljana nanosi se masažom na predio zahvaćen celulitom. Nanesite ga direktno na kožu i kružnim i jakim pokretima ruku umasirajte ulje u kožu kako bi dubinski uklonilo celulit.

Pokreti neka budu u pravcu od stopala ka gornjem dijelu tela, a ne obrnuto. 

Masažu bršljanovim uljem potrebno je izvoditi svakoga dana što duže možete. Ali optimalna dužina iznosi 10 do 15 minuta dnevno.

Najbolje je da ga umasirate dok gledate nešto na tv-u jer će vam tako vrijeme najbrže proći ili tik pred kupanje ukoliko ne podnosite osjećaj masnoće na tijelu.

Preporučuje se da ulje ne spirate odmah nakon masaže, ali ukoliko niste u mogućnosti da to ispoštujete onda vam savjetujemo da dva puta dnevno, najbolje ujutru i uveče, radite anticelulit tretman. 

Dodatni savjeti za pojačan efekat tretmana

Ukoliko imate veću količinu celulita koja je pritom jako vidljiva, pored masaže neophodno je da vodite račina i o drugim stvarima. 

- Nakon masaže uljem bršljana umotajte tretirani dio u providnu foliju i tako prespavajte. Toplota će pojačati efekat topljenja celulita.

- Bršljanovom ulju dodajte talog od kafe i napravite piling. Njime dobro istrljajte i izmasirajte predio tela zahvaćen celulitom i potom ga umotajte u providnu foliju. Tako prespavajte. Ponavljajte tretman što češće možete. 

- Pijte što više vode

- Izbacite so iz upotrebe jer je ona najveći krivac za stvaranje celulita. So zadržava vodu u organizmu, zbog čega se stvaraju masne naslage. 

Bršljan ulje možete kupiti u bilo kojoj apoteci ili drogeriji.