Tokom zime koži je neophodna pojačana njega, jer je hladnoća i vjetar u velikoj mjeri isušuju. Idealan i prirodan način da svojoj koži obezbijedite sve što joj je potrebno i da joj pružite dubinsku hidrataciju jeste putem prirodnih ulja.

ulja za njegu tijela.jpg

Pored toga, prirodna ulja mogu riješiti i određene probleme na tijelu kao što su celulit i iritacije. 

U nastavku pogledajte koja prirodna ulja su najbolja za njegu vašeg tijela.

Arganovo ulje

Ulje argana će najbolje poslužiti prilikom njege stopala, usana i ruku, ali će pomoći i prilikom njege cijelog tijela, čak i lica.

Ova vrsta ulja neće ostaviti masan trag na koži jer se veoma brzo upija, pa neče biti ni fleka na garderobi.

Arganovo ulje pružiće dubinsku hidrataciju vašim usnama ukoliko ga upotrebite kao melem na sljedeći način: Dvije tri kapi ulja argana umasirajte blago prstima na usne i sačekajte da ga usne upiju, a višak obrišite.

Prilikom njege stopala koristite ga tako što ćete nakon pilinga stopala u debelom sloju namazati na pete i obući pamučne čarape u kojima će te prespavati.

I ovaj tretman ponavljajte svako veče dok vam pete potpuno ne omekšaju. Isti postupak možete primijeniti i tokom njege ruku.

Kokosovo ulje

Ulje kokosa je već uveliko poznato po svojim fantastičnim dejstvima na kožu lica i tijela, kao i prilikom njege kose. 

Kokosovo ulje će dubinski nahraniti, hidrirati i koži vratiti sjaj i mekoću. Zbog toga ono predstavlja idealan proizvod za njegu tijela tokom zime.

Takođe, kokosovo ulje koži vraća elastičnost i smiruje kožu. Možete ga nanositi prije spavanja tako što ćete u tankom sloju premazati cijelo tijelo ovim uljem i sačekati nekoliko minuta da vam koža upije sve.

Ulje bršljana

Ulje bršljana biće veoma korisno onima koji žele da se riješe celulita. Ovo ulje možete pronaći u svim apotekama i koristiti u kućnim uslovima putem blage masaže.

Naime, ulje bršljana koristi se i u salonima tokom anticelulit masaža tako što se rukama dobro utrlja na predio zahvaćen celulitom i kasnije tretira aparatima.

Ukoliko želite ovaj tretman da sprovedete kod kuće, potrebno je da ulje nanesete na željeni predio na tijelu i jakim pokretima ruku, odnosno masažom, ga utrljate u kožu.

Masaža treba da traje oko 10 minuta, a postupak treba ponavljati što češće, ukoliko ste u mogućnosti čak i dva puta na dan. Nakon masaže ulje možete ostaviti na koži i ne ispirati odmah.

Ulje žutog noćurka

Ulje žutog noćurka dobija se iz sjemena istoimene biljke. Ovo ulje posebno je i zbog gama-linolenske kiseline koja je sadržana i u koži.

Kada se količina ove kiseline smanji, koža počinje da crveni i svrbi, zbog toga ukoliko imate ovih problema ulje žutog noćurka biće idealno rješenje.

Pored svega toga, ovo ulje kožu održava elastičnom jer zadržava vodu u njoj i ne dozvoljava joj da se isuši. Ukoliko odlučite da isprobate ovo ulje, možete ga koristiti na cijelom telu, tako što ćete čistu kožu namazati u tankom sloju.

Ulje jojobe

Ulje koje se dobije iz biljke jojobe idealno je za njegu i hidrataciju kože, ali iza uklanjanje strija.

Zbog toga, ukoliko imate problem sa strijama, u svoje mlijeko za tijelo stavite nekoliko kapi ovog ulja i redovno tom smjesom mažite problematičan predio kože zahvaćen strijama.

Takođe, ovo ulje pogodno je za korišćenje i ljeti i zimi, jer će tokom hladnih dana štititi vaše tijelo od hladnoće, dok će ljeti biti odlična zaštita od UV zraka. Poželjno je nanijeti ga i nakon uklanjanja dlačica sa tijela jer ublažava iritaciju nastalu brijanjem.