Kada je njega tijela i ruku u pitanju, posebno mjesto pripada njezi noktiju, ali i zanoktica, s obzirom na to da je lijep manikir ukras ruku svake žene.

ulje za njegu noktiju.jpg

Naravno, nijedan lak na noktima neće izgledati lijepo ukoliko nemate zdrave nokte, koji su otporni na listanje i lomljenje, ali isto tako i ukoliko nemate sređenu kožu oko nokatne ploče, što se odnosi na zanoktice, koje vrlo često umiju da budu ispucale odnosno nedovoljno hidrirane, što nikako ne izgleda lijepo.

Zato je adekvatna njega neophodna. U nastavku vam predstavljamo super efikasno ulje za njegu noktiju i protiv zanoktica, koje možete same da napravite u samo nekoliko koraka.

Ono što je kod ovog ulja odlično jeste to da ćete njime moći da tretirate i nokatnu ploču i zanoktice. Nokatnoj ploči je i te kako potrebna redovna hidratacija, kako bi nokti bili otporni na lomljenje i listanje, i kako biste mogli da ih uopšte pustite do željene dužine.

Što se zanoktica tiče, ono što sigurno već znate, jeste da nikako ne smijete da ih siječete, jer njihova funkcija je da nas štite od bakterija i prljavština sa kojima putem ruku svakodnevno stupamo u kontakt. U suprotnom, skoro je pa izvjesno da će doći do razvoja upalnih procesa.

Da se vratimo na glavnu temu teksta - kako da same napravite efikasno ulje za njegu noktiju i zanoktica.

Potrebni sastojci:

2 kapsule vitamina E

Supena kašika kokosovog ulja

Nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

Kokosovo ulje je neprikosnoveno kada je hidratacija u pitanju, a vitamin E značajan kako za kožu tako i za strukturu same nokatne ploče, te nije neobično što su glavni sastojci ovog uradi sama ulja.

Priprema:

Sve dobro pomiješajte u jednoj posudi, pa sipajte u praznu bočicu. Bilo bi najbolje da je bočica s pumpicom.

Kako da ga primjenjujete:

Svake večeri pred spavanje dobro utrljajte ulje u nokatnu ploču i u zanoktice. Ukoliko procijenite da je potrebno, možete ovaj postupak primjenjivati i dva puta dnevno, to jest ujutru i uveče.