Rituali njege i bjuti tretmani su vječita tema pripadnica nježnijeg pola, pa se tako redovno nalazi i na našem repertoaru.

jesenja njega tijela.jpg

Posebno kada su u pitanju prelazni periodi, a kako smo već zakoračili u jesenje dane, eto povoda da se osvrnemo šta to konkretno znači za našu kožu, odnosno šta je to što joj prija, i kako na najbolji način da je pripremimo za predstojeće sve hladnije dane.

1. Prvo i osnovno što treba da uradite uvijek kada je prelazni period u pitanju, pa tako i ovaj jesenji, jeste da analizirate svoju kožu.

Letni dani koji su sad iza nas su nam osim dosta zabave na suncu donijeli i preplanuli ten, koji naravno, želimo što duže da zadržimo, ali koji takođe znači da je koži tijela potrebna dodatna hidratacija.

 Na taj način koži vraćate balans i obezbjeđujete joj prijeko potrebnu vlažnost, a to opet znači da je pripremate za zimske dane, kada ona posebno može biti sklona dehidrataciji, suvoći, pa i iritacijama.

U vezi sa tim, kao što kada stigne jesen mijenjate kremu za lice koju koristite, pa se umjesto one laganije strukture okrećete onoj koja  je "bogatija" to jest ima više hranljivih sastojaka, tako isto treba da se ponašate i po pitanju kože tijela.

Vaš izbor treba da bude hidratantna krema za tijelo, ili mlijeko, koji su obogaćeni sastojcima poput prirodnih ulja - naročito je bademovo ulje dragocjenog učinka.

Takođe, poželjno je da birate kreme za tijelo koje u sebi sadrže aloa veru, jer je ona fantastična kada koži treba obezbjediti dodatnu vlažnost.

Na taj način, vaša koža će biti blistava, mekana i elastična, i kao što smo rekli, spremna za zimski period.

2. Zatim, povedite računa o temperaturi vode tokom tuširanja, i kada nastupe oni hladniji jesenji dani, nemojte pokušavati da se ugrijete tako što ćete praktikovati vruće kupke. 

Voda uvijek treba da bude mlaka i umjerene temperature, kako biste spriječili njeno isušivanje, pa i sklonost iritacijama i crvenilu. O ovome posebno treba da povedete računa ako vam je koža tijela naglašenije suva.

3. Ne zaboravite na piling kože tijela.Ovo je veoma važan korak, koji nekako često previdimo, a njegov doprinos željenom izgledu kože kada je njega u pitanju je značajan.

Odnosno, kada se radi o ritualima u njezi kože lica, piling se uvek podrazumijeva, jer pomaže da se riješimo mrtvih ćelija kože, i da naš ten bude blistav i ujednačen. Istu tu funkciju ima i piling kože tijela.

4. I naposlijetku, još jedan koristan savjet koji ne smijete da previdite. Posebnu pažnju obratite na njegu kože ruku. One su uvijek izloženije u odnosu na ostale dijelove tela, izuzev lica, koji kada nastupe jesenji dani budu pokriveniji.

Stoga, kako bi vaše ruke bile nježne i njegovane, ne zaboravite da češće stavljate na njih adekvatnu kremu.