Kada je njega kože tijela u pitanju, uvijek postoje ona mjesta koja su kritična i na koja je potrebno dodatno obratiti pažnju.

njega laktova.jpg

Ovo se prije svega odnosi na hidriranost kože, odnosno na njenu sklonost ka perutanju. Uz sve to mogu da se jave i neprijatni propratni simptomi - crvenilo i svrab. A da ne zaboravimo i na estetski momenat, koji se takođe računa.

Ipak, sve to se može prevazići uz adekvatnu njegu.

Koža u predjelu laktova je deblja, te se stoga sporije hidrira i posebno je podložna dejstvu spoljnih faktora.

To se ne odnosi samo na hladan i suv vazduh - što će sa dolaskom jeseni postati aktuelnije, već i na štetan uticaj UV zračenja, i kada postaje suvlja tokom sezone sunčanja. Potom, voda koja u sebi sadrži velike količine hlora, jaki sapuni, što posebno važi kod onih sa osjetljivijom kožom.

Stoga je uvijek potrebno, bez obzira na doba godine, koži u ovom dijelu obezbijediti pravu njegu. 

Prvo što se preporučuje da primijenite jeste piling, kako bi koža u ovom dijelu postala zaglađenija, i kako biste se riješili nagomilanih mrtvih ćelija kože.

Možete primijeniti i neki od domaćih uradi sama tretmana. Naš prijedlog je da to bude jednostavan piling od kafe - sastojka koji svako do vas već ima u svom domu.Piling je zapravo priprema kože za sljedeći korak. 

Potrebni sastojci:

3 kašičice kafe (crne, domaće),
3 kašičice šećera (kristal bijelog ili smeđeg),
Nekoliko kašičica ulja (maslinovo, bebi ili koje već imate).

Priprema: Sjedinite sastojke u masu poput putera za tijelo, da ne bude ni previše tečna, a ni previše gusta.

Upotreba: Koristite ga kao svaki drugi piling za tijelo, poslije toga, naravno, koristeći gel za tuširanje uklonite višak ulja sa tijela.

Sljedeći korak jeste temeljna hidratacija. Vaš izbor može biti hidrantna krema. Poželjno je da bude na bazi ulja.

Ili, još bolje - možete na kožu laktova direktno nanijeti na primjer maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje.

Najbolje je da to činite uveče nakon tuširanja, kada su vam pore otvorene.

Dodatni savjet - nakon što ste na ovaj način tretirali kožu laktova, možete taj dio da uvijete u plastičnu foliju, i da je tako ostavite preko noći, kako bi koža upila što više hranljivih sastojaka.

Kožu na ovaj način treba da hidrirate svakodnevno, dok piling ne treba da radite češće od dva puta nedjeljno, kako ne biste iziritirali kožu, odnosno proizveli kontraefekat.

Takođe, nemojte da koristite kreme i kozmetičke proizvode koji su na bazi alkohola.

Još jedan preparat koji je bukvalno spas za suvu kožu na laktovima je vazelin. Slobodno možete da ga koristite svakodnevno.

I na kraju još jedan koristan bjuti savjet za njegu kože laktova, koji će pomoći onima kod kojih je koža u ovom dijelu tamnija. Kako biste je posvijetlili,možete da utrljavate cijeđeni sok od limuna, ili jednostavno da polovinu limuna koju ste djelimično izdubili, direktno utrljavate na laktove.