Došli smo u onaj period godine kada se borba protiv celulita vodi na svim frontovima. Iako ljeto kalendarski još uvijek nije stiglo, temperature su već prave ljetne, što znači da je vrijeme za lepršave kratke haljine i šortseve, a i za kupaće kostime.

djumbir-min.jpg

To znači da treba dodatno da povedemo računa o ishrani, da pijemo barem dva litra vode dnevno, kao i da intenziviramo sa treninzima.

Naravno, svaka pomoć prijatelja je dobrodošla. Ovog puta u ulozi prijatelja - svemoćni đumbir.

U nastavku saznajtekako da napravite prirodne obloge od đumbira protiv celulita. 

Đumbir je antioksidans, ima anti-upalno i anti-bakterijsko dejstvo, i u cjelosti doprinosi da naša koža izgleda bolje, i da bude zategnutija. Govori se i o njegovim anti-ejdž svojstvima, a takođe su sprovođena i istraživanja čiji su rezultati pokazali da je dragocjen u borbi protiv celulita.

Zato su u ovom tekstu naš prijedlog upravo obloge od đumbira, koje će ne samo podstaći izbacivanje nagomilanih toksina i tečnosti koja se u tijelu zadržava, a samim tim i razbijanju pomorandžine kore, već će doprinijeti i procesu mršavljenja, to jest smanjenju centimetara u obimu butina.

Đumbir ima moć i zaglađivanja kože i poboljšanja njenog tonusa.

Uglavnom, za ove obloge će vam osim 2 korijena đumbira, biti potrebna i 2 velika grejpfruta i 1/4 limuna.

Naribajte đumbir, a grejpfrut oljuštite, pa naribajte i njegovu koru. Pomiješajte rendani đumbir i grejp, pa tome dodajte i limunov sok.

Sve to utrljajte na dijelove koji su problematični u pogledu celulita, pa se obmotajte providnom folijom. Obloge držite do pola sata, pa se poslije toga istuširajte naizmjenično hladnom i toplom vodom.

Đumbir u kombinaciji sa grejpfrutom će sigurno smanjiti nagomilanu masnoću i celulit, a vaša koža će izgledati mnogo bolje i spremnije za ljeto.