Topli i sunčani dani su već tu. To znači da je vrijeme i da svoje bjuti rituale prilagodimo novom godišnjem dobu. Koliko god da je njega tokom zime bila adekvatna, koža ispod slojeva odjeće koja nije u direktnom kontaktu sa svježim vazduhom postaje suvlja, i djelimično gubi svoju svježinu, sjaj i elastičnost.

proljece njega tijela

Stoga je potrebno da joj dodatno posvetimo pažnju. Šta to znači i koji su to rituali i tretmani koji će nam pomoći da zablistamo, saznaćete u nastavku.

Otkrivamo kako da koži vratite sjaj i sve što je potrebno da znate kada je proljećna njega tijela u pitanju.

1.Kako biste koži zaista vratili prepoznatljiv sjaj, potrebno je osloboditi je od izumrlih ćelija i obezbijediti joj dovoljno kiseonika.

To znači da je neophodno da u svoju rutinu njege uvedete i maske za tijelo, i to one koje su na bazi gline i eteričnog ulja od limuna, jer su to sastojci koji su vrlo efikasni u pogledu izbacivanja toksina. Takođe se stimuliše i limfna drenaža, što koži daje bolju toniranost.

Evo i kako da sami napravite masku od gline, koju možete koristiti za kožu cijelog tijela, naravno sa akcentom na onim mjestima za koja ste primijetili da su problematična, to jest da je koža suvlja i beživotnog izgleda.

U posudi pomiješajte dovoljnu količinu bijele gline sa nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna. Potom dodajte onoliko destilovane vode koliko je dovoljno da dobijete gustinu pogodnu za nanošenje. Nakon tuširanja kada su vam se otvorile pore, nanesite masku, ostavite je da se potpuno osuši, pa se još jednom kratko istuširajte.

2. Kada je tuširanje u pitanju, veoma je bitno da sa dolaskom proljeća birate adekvatne kozmetičke proizvode koji neće isušiti kožu. Dakle, izbjegavajte agresivne sapune, najbolje je da birate gelove sa umirujućim dejstvom, na primjer one koji su na bazi aloe vere, a još bolje da koristite ulja za tuširanje - na primjer na bazi ruzmarina ili lavande.

3. Birajte hidrantne kreme za njegu kože tijela i obevezno ih koristite poslije svakog tuširanja. Nanesite ih temeljno na cijelu površinu tela, i utrljavajte ih odozdo na dole, tako ćete pospješiti zatezanje kože. Takođe, krema se bolje apsorbuje ukoliko je utrljavate na vlažnu kožu.

4. I naposletku, još jedan tretman koji se preporučuje uoči početka proljeća, a koji će vašoj koži dati prepoznatljiv sjaj i učiniti je mekšom. Uradite piling, kako bi se vaša koža oslobodila naslaga mrtvih ćelija.

Tačnije, koliko često radite piling zavisi od tipa vaše kože. Ukoliko je vaša koža normalna uradite ga jedan do dva puta nedjeljno, ako je masna možete i do tri puta, a ukoliko je suva i osjetljiva ne više od jednom.

Uglavnom, piling će vašu kožu učiniti glatkom i mekom na dodir, a mi vam predlažemo da ga uradite od potpuno prirodnih sastojaka koje već imate u kući. Piling kože tijela se radi tokom tuširanja i nanosi se na vlažnu kožu.

Evo kako da sami napravite piling za tijelo od kafe. Pomiješajte dvije supene kašike mljevene kafe sa četiri kašičice maslinovog ulja i dvije kašičice meda. Smjesu nanesite ravnomjerno na tijelo, ostavite da odstoji pet minuta, a onda započnite masiranje kružnim pokretima.

Poslije toga uklonite piling samo toplom vodom. Koža će biti osjetno glatka i čista. Ovaj piling je posebno pogodan, jer ga mogu primjenjivati i dame sa osjetljivom kožom.