U Trebinju je utakmicama drugog kola nastavljena regionalna liga za kadete u kojoj se takmiče i rukometaši RK "Leotar", koji su u dvije odigrane utakmice imali stoodstotni učinak.

rk leotar kadeti

Osim kluba iz našeg grada, učestvovali su i RK"Mokošica", RK"Korčula" i RK"Čelik" iz Nikšića.

U prvoj utakmici, rukometaši "Leotara" snage su odmjerili sa Mokošicom. U neizvjesnom susretu od početka utakmice nijedna ekipa nije stekla ozbiljniju prednost pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju 7:8.

U drugom poluvremenu igrači Mokošice stiču prednost od tri gola. Poslije minuta odmora, koje je tražila klupa "Leotara", došlo je do preokreta, jer su domaći igrači zaigrali daleko agresivnije i borbenije tako da su minut prije kraja prešli u minimalno vođstvo.

U posljednjem napadu gosti nisu uspjeli da postignu pogodak, tako da je Leotar slavio sa 14:13.

U drugom susretu protiv RK "Korčula", angažovana igra od prve minute i strpljiv napad donose plod u vidu prednosti od 11:4 za Leotar, pa se sa tim rezultatom otišlo na odmor. U nastavku ista slika. "Leotar" je povećavao prednost pa su svi igrači dobili šansu koju su iskoristili na pravi način.

Na kraju ubjedljiva pobjeda "Leotara" 24:8.

Sljedeći turnir će se održati u Nikšiću.

Treba napomenuti da je ovo četvrta sezona regionalne lige u kojoj nastupa deset ekipa i to iz Nikšića, Tuzi, Podgorice, Korčule, Dubrovnika, Mostara, Sokoca, Metkovića (dvije ekipe) i Trebinja.

RK "Leotar" ukupan zbir golova na dvije utakmice: Stojanović (21 odbrana), Grk 4, Parežanin 8, Orbović 1, Ratković 6, Grubačić 3, Jokanović, Medan, Sikimić, Tasovac 3, V. Kovač 8, D. Kovač, Puhalo, Vukalović 4, Kisin, Veraja 1, Buđen, Kandić.