Rk leotar tb.jpg

U 20. kolu Premijer lige BiH u Trebinju je RK "Leotar" pobijedio MRK "Goražde" iz istoimenog mjesta 36:28 (18:11).

Ovo je deseta pobjeda Trebinjaca koji sada imaju 22 boda kao i RK "Sloboda" iz Tuzle, RK "Vogošća" iz Vogošće i RK "Konjuh" iz Živinica.

Treba istaći da tokom utakmice nije bilo nijednog izjednačenja već je domaćin svih 60 minuta imao prednost.

Trebinjci su odmah na početku zaigrali angažovano, ozbiljno i rezultat toga je bilo vođstvo domaćina od 2:0, a u šestom minutu bilo je 6:2. Sredinom poluvremena bilo je 11:7, a u 27. minutu bilo je prvi put i plus sedam (16:9), a na pauzu se otišlo sa 18:11.

Prvi put u 39. minutu domaćin je otišao na plus osam 22:14. Do kraja utakmice Trebinjci su sačuvali tu prednost od osam golova iako su meč završile mlade snage Berdović, Petrović, Turnić.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Stanković sa 10 golova, a treba istaći i golmana Savovića koji je imao 10 odbrana, a kod gostiju Građan je bio najefikasniji sa 8 golova.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je naglasio da su njegovi momci od prve sekunde na teren izašli maksimalno odgovorno.

"Takav pristup sam i očekivao. Dobro radimo, dobro igramo i imamo odlično proljeće. U odnosu na prvi dio ekipa Goražda je dosta bolja i kvalitetnija, ali mi smo igrali ozbiljno. Prvo trebamo dobro da se odmorimo jer smo u 11 dana imali četiri utakmice, a za sedam dana idemo u Doboj da se nadigravamo", rekao je Koraćević.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Doboju gdje ih dočekuje RK "Sloga".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", gledalaca 150. Sudijski par: Branimir Bilić i Filip Dugandžić (oba Ljubuški). Delegat: Miroslav Rakar (Nova Topola). Isključenja: Leotar 3x2, a Goražde 1x2. Sedmerci: Leotar 5 (5), a Goražde 8 (6).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Milojević 2, Stanković 10, Ratković 4, Parežanin 3, Kukić 5, Berdović, Jovanović 1, Petrović 1, Tepić 1, Pavičić, Uljarević 1, Šukić 7, Turnić 1, Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.

MRK "Goražde": Pleh, Bukva 1, Čamo 1, Pušilo 7, Jelušić, Krakonja 1, Jamak 4, H. Đana 1, Dedović 1, Golubović 1, Hodžić, Hamzić, Đerić, Žiga 2, Nikolić 1, Građan 8. Trener: Nermin Đana.