U trećem kolu Prve lige Republike Srpske u rukometu ekipa Leotara pobijedila je RK "Lokomotivu" iz Brčkog rezultatom 30:24, poluvrijeme 18:12. rukomet-leotar-lokomotiva

Ovom pobjedom "gaučosi" su nanijeli prvi poraz ekipi iz Brčkog i opravdali očekivanja ljubitelja rukometa u Trebinju.

Domaći su počeli odlično i iz minuta u minut povećavali su svoju prednost. U 19. minutu bilo je sedam golova razlike, 11:4.

U razmaku od 26. do 28. minuta Leotar ostaje samo sa četiri igrača u polju tako da gosti to koriste i smanjuju na 15:11.

Ipak, do kraja prvog poluvremena ekipa Dragiše Koraćevića povećala je svoju prednost i na odmor se otišlo sa 18:12.
U drugom poluvremenu Leotar dolazi do najveće prednosti - u 36. minutu rezultat je 22:13.

Od tada pa sve do tri minuta prije kraja smanjuje se prednost domaćina i gosti stižu na minus tri. Ipak, u završnici spretniji su bili domaćini i zasluženo pobijedili 30:24.

U redovima domaćih najviše golova dao je kapiten Uljarević 8, Milojević 7 i Kapor 6, a istakao se i golman Veselin Savović sa 10 odbrana, dok je u redovima gostiju bolji od ostalih bio Ristanić sa 9 golova.

Prije utakmice minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom bivšem rukometašu i treneru Milanu Tasovcu.

Nakon dva kola RK "Leotar" ima šest bodova uz gol razliku 104:85.

RK "Leotar": Savović, Bojović, Kolovrat 2, Milojević 7, Tasovac, Spaić, Kapor 6, Šegrt, Kukrika, Ninković 2, Vukalović, Pervan 5, Uljarević 8. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Lokomotiva": Lugonjić, Živković, Hercegovac 3, Mijatoviž 5, Ristanić 9, Đorđević, Mihajlović, Petrović 5, Đukić 1, Rikanović, Lakić 1, Glamočak. Trener: Ljubomir Filipović.