SAZNAJEMO – FK Leotar postaje akcionarsko društvo, na raspolaganju 3.000 akcija

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 14. 09. 2016. - 18:03h

Fudbalski klub /FK/ „Leotar“ postaće akcionarsko društvo, a sva pravna i fizička lica moći će da ulože u njegove akcije, čija će nominalna vrijednost po akciji biti 1.000 KM.

konferencija za novinare fk leotar

Potvrdio je ovo za TrebinjeLive.info Milan Tomanović, potpredsjednik FK „Leotar“, koji je istakao da će zainteresovanim ulagačima na raspolaganju biti 3.000 akcija.

„Ukupna knjigovodstvena vrijednost tih akcija je tri miliona KM, a kupovinom akcija ulagači će steći upravljačka, odnosno glasačka prava“, kazao je Tomanović.

Članovi skupštine FK „Leotar“ biće svi ulagači koji ulože po 30 akcija, pojašanjava Tomanović, dodajući da će se oni koji imaju po jednu akciju, njih 30, moći udružiti i delegirati svog predstavnika u Skupštinu kluba.

I svi povjerioci FK „Leotar“ imaju pravo da priznata dugovanja prema ovom klubu konvertuju u upravljačka, odnosno glasačka prava čime se ista stiču u zamjenu za otpis potraživanja prema FK „Leotar“.

„Glasaće se na principu elektorskog glasa, gdje će svako ko ima 30 akcija ili predstavnik 30 akcionara, imati pravo na jedan glas“, pojasnio je Tomanović, dodajući da će akcionar koji bude imao 60 akcija imati pravo na dva glasa na Skupštini.

Time će, prema novom statutu kluba, članovi Skupštine imati priliku da budu birani u organe kluba, sem na mjesta članova upravnog i nadzornog odbora i menadžmenta kluba.

Ponude za kupovinu akcija mogu se dostaviti od 15. septembra do 15. novembra 2016. godine i  od 16. novembra 2016. godine do 16. marta 2017. godine.

Tokom prve ponude zainteresovani mogu da ulože u najviše 30 akcija, a ukoliko „mali“ unosioci ne iskažu očekivani interes tokom 60 dana prve ponude, u drugoj ponudi koja će da traje 120 dana, zainteresovani upravljači moći će da kupe neograničen broj akcija.

Sličnu vrstu privatizacije u BiH izvršio je FK „Sarajevo“.

TAGOVI:

Komentari

Odavno vecu budalaštinu nisam čuo. Čuj kupiti npr. 60akcija i ne mogu nigdje da budem biran, u upravni odbor ili menadžment, a tu je najveći proces rada. Jedina šansa je to konvertovanje, ali i to je majmunluk, što će i to ikome, jer se zna ko drži het taj i upravlja klubom. Eto nek luka otkupi sve, taman nek konvertuje to što je sa prethodnicima pokrao i oprao

Odgovori

Daj seljacino ne mlati. Ti imas izgleda dubiozu u dzepu, a sa kosulje ti vise koncici.dzaaaas.

Odgovori

Taman nek otkupi svoj dug da ne ode u corku ali naravno ne moze I stadion …..

Odgovori

Bane ili ban ili baneru, kako god eat him

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja