FK-Leotar-FK-Romanija-1024x683.jpg

U 26. kolu Prve lige Republike Srpske na stadionu u Policama FK "Leotar" je rezultatom 3:2 (2:1) pobijedio FK "Romanija" iz Pala. Ovom pobjedom Trebinjci su došli do četvrtog mjesta i 42 boda.

Domaćin je odlično počeo jer je nakon kornera koji je izveo Cmiljanović najviši u skoku bio Milović i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0. Nije se puno čekalo na izjednačenje jer je u devetom minutu Radović iz polukontre savladao Perišića.

Domaćin dolazi u vođstvo u 29. minutu kada se Milić oslobađa trojice igrača i centrira na suprotnu stativu gdje se nalazi Milović koji daje povratnu loptu Begiću i to je 2:1.
Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor.

Na početku drugog poluvremena u 48. minutu najviši je u skoku Leko i po treći put zatresla se mreža gostiju. Mariaga je u 55. minutu sa 20 metara pogodio stativu, a minut kasnije gosti smanjuju na 3:2 nakon što se Simanić izborio za loptu i asistirao Sampsonu koji je savladao Perišića.

Domaćin stvara šanse pred golom gostiju tako da je u 60. minutu Đajićev šut glavom na samoj liniji zaustavio golman Milošević, a u 79. minutu Mariaga je bio sam ispred golmana gostiju, ali nije ga uspio savladati.

Gosti su mogli da izjednače u posljednjem minutu kada je Simanić izašao sam ispred Perišića, ali je njegov šut otišao poviše gola.

Nakon utakmice tgrener Oleg Ćurić je naglasio da je njegova ekipa odlično otvorila utakmicu, ali su iz neopreznosti primili gol i vratili u život Romaniju.

"Nakon toga stvaramo prilike, ali postižemo samo jedan gol. Otvaramo ponovo drugo poluvrijeme sa golom i umjesto da utakmicu privedemo mirno kraju ponovo primamo gol i utakmicu smo učinili neizvjesnom. Nemam momcima šta da zamjerim, stvarali smo dosta prilika i jedina je zamjerka što te prilike nismo iskoristili", rekao je Ćurić.

Vanredno kolo igra se u srijedu, a Leotar gostuje u Prijedoru trećeplasiranom FK "Rudar".

Stadion u Policama, 100 gledalaca. Glavni sudija: Stefan Maletić (Bijeljina). Pomoćne sudije: Milorad Dujaković (Banaj Luka) i Slobodan Marković (Bijeljina): Delegat: Danijel Mišeljić (Nevesinje). Žuti kartoni: Milović, Šušnjar, Kovačević, Tatar i Maksić (Leotar)

FK "Leotar": Perišić, Milović, Cmiljanović, Babić, Begić (od 71. minuta Tatar), Leko, Đajić (od 46. minuta Maksić), Mariaga, Šušnjar (od 88. minuta Kolak), Kovačević (od 60. minuta Đuričković), Milić (od 71. minuta Paranos).

FK "Romanija": Milošević, Rizvanović, Hodžić, Pekić, Simanić, Radosavljević, Cicović, Dodik, Bogučanin (od 86. minuta Koroman), Radović, Sampson.