Fk leotar.jpg

U 24. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je u Policama pobijedio FK "Ljubić" iz Prnjavora 2:1 (0:1). Ovo je 12 trijumf Leotara, a 14 poraz Ljubića.

 Nakon ove pobjede Trebinjci su na šestom mjestu sa 39 bodova.

Tokom prvih 45. minuta bilo je nekoliko prilika pred golom gostiju, ali domaćin ih nije iskoristio. Ono što je propustila domaća ekipa uradili su gosti i u 41. minutu golom Aleksandra Žižka poveli sa 0:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu Milovićev udarac zaustavila je stativa. Maksić je spasio izgubljenu loptu na lijevoj strani i uposlio Mariagu koji šutira sa dvadesetak metara i lopta je završila iza leđa golmana gostiju u 62. minutu.

Domaćin nastavlja sa napadima i u 76. minutu nakon centaršuta Vasiljevića najviši u skoku je Mariaga i njegov udarac je golman Stupar odbio u korner.

Gosti su poklekli u 90. minutu jer se nakon kornera koji je izveo Kolak lopta odbila do Maksića koji šutira prema golu gostiju i to je bilo 2:1.

Do kraja utakmice više nije bilo promjena tako da su Trebinjci došli do nove domaće pobjede.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je rekao da su najteže utakmice one u kojima se prije meča pripišu sigurni bodovi.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu stvorili neke šanse i morali smo krunisati golom i mirnije utakmicu privesti kraju. Primili smo gol, unijela se nervoza i nakon toga sve teže i teže igrali. Ipak, momci su preokenuli i na tome im čestitam. Jako teško bilo je preokrenuti, ali uspjeli smo", istakao je Ćurić.

U narednom kolu Leotar gostuje u Nevesinju ekipi Veleža.

Stadion u Policama, 150 gledalaca. Žuti kartoni: Maksić, Milović, Šušnjar, Đajić, Rodrigez i Milić (Leotar), a Mišić, Vasić, Šumar i Mitrović (Ljubić).

FK "Leotar": Vidaković, Milović, Kapor, Begić, Leko, Tatar, Mariaga, Šušnjar, Kovačević, Vasiljević, Maksić. Još su igrali: Glogovac, Kolak, Rodrigez, Paranos i Milić.Trener: Oleg Ćurić.

FK "Ljubić": Stupar, Radaković, B. Žižak, Brus, Mišić, Milanović, A. Žižak, Subić, Vasić, Šumar, Stamenković. Još su igrali: Mitrović, Jevtić, Samčević. Trener: Vladanko Komlenović.