Košarkaši OKK "Leotar" vratili su se iz Francuske, gdje su učestvovali na turniru u Velensu - 40 kilometara od Marselja i postigli zapažene rezultate u konkurenciji igrača U-17 i U-20.

okk leotar turnir francuska (2

U konkurenciji U-17 izgubili su u finalu od ekipe KK "Užice" iz istoimenog grada iz Srbije..

"Odigrali smo četiri utakmice u konkurenciji ekipa U-17, a u grupi smo bili pobjednici. U polufinalu smo pobijedili domaćine 'Velense 2' trojkom u zadnjim sekundama. U našoj grupi bili su i KK 'Provense basket', KK 'Mec', KK 'Union Velense' i KK 'Velense 3'", kazao je Dejan Bodiroga, trener u OKK Leotar.

U konkurenciji U-20 odigrane su četiri utakmice u grupi, četvrtfinale i polufinale. Trebinjci su u polufinalu izgubili od domaće ekipe KK "Velense", a u grupi su bili još KK "Dombes", KK "Velense 2" i KK "Šegmen".

Prema Bodiroginim riječima, u Francusku nije otišlo nekoliko igrača, koji igraju značajnu ulogu u klubu, a na jednoj od utakmicama se povrijedio i Ćeranić, koji nakon toga nije nastavio da igra za U-17.

"Ovaj rezultat, koji je dobar i zapažen, nije došao slučajno, jer su ovi momci čitavu godinu trenirali. Od avgusta zajedno treniramo. Odradili smo fizičke pripreme u kampu u Ušću, nastupali smo u juniorskoj ligi i II ligi Republike Srpske", istakao je Bodiroga.

okk leotar turnir francuska (2 Pored košarkaškog dijela, iskorišćena je i prilika da se obiđu i gradovi kao što su Marselj, Nica, Lido di Jesolo, Trst, tako da je ovo putovanje imalo i edukativan karakter.

Obilazeći gradove, družeći se sa djecom drugih nacija i kultura, napredovali su i u svojoj opštoj kulturi, ističe Bodiroga, navodeći sa ponosan ponašanje i rezultate svojih momaka.
Turnir je održan povodom francuskog nacionalnog praznika, a na njemu su učestvovale ekipe iz Evropske unije, Srbije i BiH.

Na turniru su bili igrači: Dejan Glogovac, Filip Kojović, Nikola Kraljević, Filip Damjanac, Radomir Jokanović, Jovo Sarić, Ilija Ratković, Aleksa Sarić, Filip Andrić, Slavko Drinjak, Dejan Tarana, Miloš Ćeranić, sekretar kluba Sreten Kovačević i trener Dejan Bodiroga.

okk leotar turnir francuska (2