U hali sportova "Žarkovo" u Košutnjaku u Beogradu, održan je 8. turnir košarkaškog prijateljstva na kome je pionirska ekipa OKK "Leotar" zauzela peto mjesto.

okk leotar zarkovo.jpg

Na turniru su učestvovale ekipe KK "Crvena zvezda", "KK "Partizan", KK "Cedevita" iz Zagreba, KK "Al star 2014" iz Podgorice, OKK "Leotar" i domaćin KK "Žarkovo".

OKK "Leotar" je bio u grupi sa KK "Partizan" i KK "Cedevita". Obje ekipe su bile uspješnije od mladih Trebinjaca, tako da je u borbi za peto mjesto OKK "Leotar" odigrao utakmicu sa ekipom iz  Podgorice.

Ovu utakmicu su momci iz najjužnijeg grada Republike Srpske pobijedili i na kraju osvojili peto mjesto.

Prvo mjesto osvojili su košarkaši Crvene zvezde koji su u finalu pobijedili KK "Partizan" sa 70:66, a treće mjesto osvojila je Cedevita koja je pobijedila domaćina turnira KK "Žarkovo".

Lijepo je bilo vidjeti košarkaške asove Aleksandra Pavlovića, Vlada Šćepanovića i Novicu Veličkovića sa mladim košarkašima koji su upijali svaku njihovu riječ o košarci.

Najmlađi kopšarkaš turnira je član OKK "Leotar" Petar Aćimović, najefikasniji je Ilija Matijašević iz KK "Partizan", a najbolji igrač član KK "Crvena zvezda" Vladimir Pavlović.

Ovo je tradicionalno druženje vršnjaka iz Trebinja i Žarkova i dugi niz godina sportski drugari i prijatelji idu jedni drugima u goste.