Na turnir povodom obilježavanja 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, koji se održava ovog vikenda u Novom Sadu, otišli su i mladi reprezentativci Republike Srpske iz Trebinja.

zkk leotar 03 selekcija rs.JPG

Tako će boje reprezentacije Republike Srpske U-16 (godište 2002. i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji) braniti Ana Jokanović, Sanja Radovanović, Anica Škrivan i Ana Mrdić iz ŽKK "Leotar 03", te Pavle Tupanjanin i Uroš Aleksić iz OKK "Leotar", Marija Kovačević član ŽRK "Leotar" i Marko Parežanin iz RK "Leotar".

Trener kadetske reprezentacije Republike Srpske u košarci za djevojke na ovom turniru biće Milorad Nadaždin smatra da je velika čast voditi reprezentaciju koja nosi ime Republika Srpska.

"Okupili smo djevojke 2002. i 2003. godište iz Republike Srpske. Iz Trebinja idu četiri djevojke koje će predstavljati naš klub, grad i Republiku, a djevojke će dati sve od sebe da pokažu da se u gradu podno Leotara igra dobra košarka", rekao je Nadaždin.

Mala i velika sala Spensa okupiće više od 400 takmičara u košarci, odbojci i rukometu, a učestvovaće ekipe Bačke, Srema, Banata i Republike Srpske.