Eminentni ljekari iz Beograda obavljaće 17. i 18. aprila u Bolnici Trebinje besplatne preglede pacijenata koji imaju kardiovaskularne probleme.

opsta-bolnica-trebinje

Pregledi, koje će obavljati direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Boško Đukanović sa svojim timom, organizovani su zahvaljujući prijateljskim odnosima episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija sa vrhunskim beogradskim stručnjacima iz oblasti medicine.

U obavještenju iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, Bolnice i Doma zdravlja Trebinje navodi se da će troškove dolaska i boravka tima specijalista snositi dobrotvor Rodoljub Drašković, predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo", dok će trebinjske zdravstvene ustanove obezbijediti potrebnu logistiku.

I na ovaj način, navodi se u saopštenju, Bolnica Trebinje preduzima aktivnosti na unapređenju zdravstvene zaštite stanovništva Trebinja i Istočne Hercegovine.

Da bi mogli obaviti pregled, svi zainteresovani pacijenti treba da se jave svom porodičnom ljekaru radi trijaže, a potrebno je pripremiti KKS, biohemiju i sediment urina.

Sa pribavljenim nalazima pacijenti se mogu javiti 14, 15. i 16. aprila od 13.00 do 15.00 časova na kontakt telefon 059 261 103 radi zakazivanja termina pregleda.