Mladi Crvenog krsta igračkama obradovali mališane na dječijem odjeljenju

Autor: Želimir K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 24. 11. 2017. - 17:49h

Veselo i radosno je bilo na dječijem odjeljenju Bolnice u Trebinju, jer su mališanima u goste sa novim igračkama došli volonteri Gradskog odbora Crvenog krsta iz našega grada.

djeca bolnica igracke

Mlađa i starija grupa djece sa pažnjom je posmatrala i doživljavala mlade volontera koji su se trudili da svaki trenutak ostane dječici u pamćenju. Bilo je igre, zabave, plesa.

Ovo su aktivnosti Crvenog krsta u sklopu akcije „Formiraj lanac“, koju realizuju kao članovi volonterskog servisa Republike Srpske kroz program „Vesele bolnice“, a uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta.

„Naša želja je da ovu akciju nastavimo i mjesečno ili sedmično, a sve u cilju kako bi olakšali bolesničke dane djeci i razbili ‘famu’ o bijelom mantilu kod malih pacijenata“, kaže Biljana Anđelić iz Crvenog krsta Trebinje.

Na dječijem odjeljenju doktori i medicinsko osoblje uvijek su nasmijani i željni da pomognu, pa kažu da je svaka aktivnost za dobrobit djece dobrodošla.

Djeca, kada su i zdrava trebaju pažnju, a kada su bolesna dodatno su uplašena i sve što doprinese njihovoj relaksaciji olakšava posao i doktorima, jer je i to jedna vrsta terapije.

„Mi smo prijatno iznenađeni i otvorena su vrata za sve slične aktivnosti i zahvaljujemo se Crvenom krstu što su nas se sjetili“, rekla je načelnik dječijeg odjeljenja pedijatar dr Ljiljana Buha.

Sve što doprinosi smanjenju stresa kod djece je poželjno i potrebno, a naročito je važno da djeca bolnicu smatraju da ne radi protiv njih.

„Mnogi ne shvataju koliko je taj mali pacijent uplašen i pokušavamo sve da taj stres kod djece u bolnici izbjegnemo. Prilično smo prilagodili da bolnica bude prijatelj bebe i svaku sugestiju u vezi toga da olakšamo djeci prihvatamo i zahvaljujemo se na takvom daru od lokalne zajednice“, objasnila je Buha.

Posljednji put je prije sedam godina došla pošiljka igračaka na ovo odjeljenje.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja