Bolnica u Trebinju postaje lider u pružanju zdravstvenih usluga u regionu, a svakodnevno se radi na unapređenju i poboljšanju uslova za boravak pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

bolnica trebinje radovi rekonstrukcija

U novootvorenom dijaliznom centru, pacijentima iz istočne Hercegovine, ali i turistima, na raspolaganju su kvalitetan i stručan kadar i oprema, pa umjesto putovanja u centre udaljene više od 150 kilometara sada mogu da se liječe u trebinjskoj bolnici.

Uskoro će početi da radi i magnetna rezonanca koju već montiraju stručnjaci iz inostranstva.

Ovaj vrijedni aparat dobijen je isključivo zahvaljujući menadžmentu bolnice, koji je uspio da ga obezbijedi i pored velike zainteresovanosti ostalih bolnica u Republici Srpskoj.

"Naši pacijenti više neće morati da plaćaju po 300 KM u Mostaru, niti će morati u drugim centrima da čekaju po nekoliko mjeseci za određena snimanja. Uskoro će sve te usluge moći da pruži Bolnica Trebinje", poručuje za Srnu direktor ove ustanove Vaso Mijanović.

vaso mijanovic

U toku su i radovi na proširenju kapaciteta hirurške sale, koja će na još veći nivo podići kvalitet usluga ove ustanove.

Da bi pacijenti koji se liječe u ovoj ustanovi imali što bolje uslove tokom hospitalizacije, menadžment Bolnice uključio se i u projekat energetske efikasnosti vrijedan oko 1.300.000 KM.

Projekat obuhvata novu fasadu, krov i otvore, a biće riješen sistem grijanja i hlađenja toplotnim pumpama, kao i grijanje vode pomoću solarnih panela.

Mijanović ističe da "nastoje da idu u korak s vremenom", odnosno da odgovore potrebama pacijenata.

bolnica trebinje radovi rekonstrukcija

Tokom posljednjih godinu dana zaposlili su više specijalista i znatno povećali obim posla, tako da je za više stotina povećan broj hospitalizacija, a za nekoliko hiljada broj ambulantnih pregleda.

Ovo je jedina zdravstvena ustanova u istočnoj Hercegovini koja pruža stomatološke usluge djeci sa invaliditetom, koja su do sada, da bi dobila adekvatnu stomatološku uslugu, morala da odlaze u Mostar, Foču, Banjaluku ili Beograd.

Zahvaljujući donaciji manastira Tvrdoš i kompanije "Herc-gradnja DOO", Bolnica Trebinje je nedavno dobila novo sanitetsko vozilo koje će joj omogućiti efikasniji transport životno ugroženih pacijenata ka referentnim ustanovama.

bolnica trebinje radovi rekonstrukcija

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, Mijanović napominje da je tokom posljednjih godina sanitetski transport u porastu.

Bolnica Trebinje preuzela je jednim dijelom obavezu transporta i kada je riječ o primarnom nivou zdravstvene zaštite, pa će im novo vozilo znatno olakšati rad.

bolnica trebinje radovi rekonstrukcija