U Bolnici u Trebinju danas su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, gradonačelnik Luka Petrović i direktor ove ustanove Vaso Mijanović otvorili novi dijalizni centar, u kome se u istom momentu može pružiti usluga za 48 pacijenata na osam aparata.

dijalizni centar trebinje

Vrijednost radova i savremene opreme je oko 500.000 KM, a neophodna sredstva je obezbijedila Bolnica iz vlastitih prihoda, uz pomoć Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.

Ministar Bogdanić je kazao da je dijalizni centar u Trebinju posljednji u Republici Srpskoj koji do sada nije bio rekonstruisan, te da mu je drago što će svi njegovi korisnici imati dosta kvalitetnije usluge.

"Trebinje ima svoju posebnost i išli smo sa većim kapacitetom dijaliznog centra zato što je ovo turističko mjesto i jer će ovdje, po svim procjenama, usluge dijalize koristiti i turisti koji se nalaze na odmoru u gradovima u okolini", rekao je Bogdanić.

On je najavio da će biti nastavljeni radovi na unapređuju usluga Bolnice Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je kazao da su zajedničkim snagama Vlade, resornog ministarstva, menadžmenta Bolnice i rukovodstva Grada realizovan ovaj veoma bitan projekat za sve građane Trebinja i Hercegovine.

dijalizni centar trebinje

On je istakao da će pored dijaliznog centra, biti proširen i kapacitet hirurške sale čiji su radovi u toku, te da će uskoro na usluzi građanima biti i magnetna rezonanca.

"Ovaj plan se realizuje postepeno i veliko je zadovoljstvo što se pokazalo da se zajedničkim snagama sve može uraditi", naveo je Petrović, dodajući da će nakon svih radova Bolnica u Trebinju biti među najopremljenijim u regionu, što će biti na veliko zadovoljstvo svih onih koji koriste njene usluge.

Direktor trebinjske Bolnice Vaso Mijanović nije krio zadovoljstvo što ova ustanova ubrzanim koracima ide naprijed kako u pružanju usluga, tako i u sve boljoj opremljenosti i kadrovskoj osposobljenosti.

"Ovaj dijalizni centar poboljšava usluge hemodijalize ne samo za građane Trebinja, već i za sve Hercegovce ali i turiste koji ljetuju u našem gradu i okolnim mjestima", rekao je Mijanović.

dijalizni centar trebinje

On je kazao da pacijenti više neće morati da usluge dijalize koriste van istočne Hercegovine, te da su do sada mogli da pruže uslugu za oko 30 pacijenata, dok je sada taj broj 48.

Mijanović je rekao da je trebinjska Bolnica krenula i u projekat energetske efikasnosti, što će obuhvatiti postavljanje nove fasade, rekonstrukciju krova i otvora na zgradi ove ustanove.

"Taj projekat je vrijedan oko 1,3 miliona KM. Prva faza u kojoj ćemo rekonstruisati fasadu i krov, te promijeniti otvore, biće završena do decembra ove godine, dok će druga faza obuhvatiti ugradnju novog sistema grijanja i hlađenja putem toplotnih pumpi, te grijanje tople vode putem solarnih panela", rekao je Mijanović.

Ovim investicijama, Bolnica Trebinje postaje lider zdravstvenih usluga u širem regionu, ponosno kaže Mijanović, koji je na čelu trebinjske Bolnice od septembra 2015. godine.