Ne uplaćuju poreze i doprinose – Blokirani računi domova zdravlja u Ljubinju i Berkovićima

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 15. 06. 2017. - 16:24h

Bolnicama u Trebinju i Nevesinju nisu blokirani računi jer se radnicima redovno uplaćuju porezi i doprinosi, dok je zbog dugovanja i neredovnog plaćanja ovih obaveza račun blokiran domovima zdravlja u Ljubinju i Berkovićima, potvrđeno je Srni u ovim zdravstvenim ustanovama.

stetoskop

Direktor Doma zdravlja Ljubinje Suzana Milutinović, koja je od prije dva mjeseca na ovoj funkciji, kaže da plaćaju redovno doprinose prema reprogramu od prije pet godina, napominjući da im je na naplatu sada došlo 6.000 KM za ranije doprinose.

Ona kaže da je problem u ugovorima, te što sredstva dobijaju prema broju pacijenata.

„Niko ne uzima u obzir što smo od prve bolnice udaljeni oko 70 kilometara, što su sela razuđena i što dobijamo sredstva za hitnu medicinsku pomoć u vrijednosti od pola tima na godišnjem nivou, a moramo obezbijediti dvadesetčetvoročasovnu hitnu pomoć u 365 dana“, kaže Milutinovićeva.

Ona dodaje da rješenje vidi u reviziji ugovora, koju zajedno treba da dogovore direktori domova zdravlja i predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja.

„Ove godine smanjena je tranša i za lijekove, bez obzira što je do pada cijena došlo danas, tako da smo pola godine u gubitku“, kaže Milutinovićeva.

Direktor Doma zdravlja Berkovići Snežana Duka smatra da je problem u sredstvima koje dobija ova zdravstvena ustanova, kojima ne mogu da podmire troškove.

Ona kaže da imaju samo 15 zaposlenih i da nema prostora ni za kakva otpuštanja, te smatra da je račun blokiran što su isplatili plate za mart, a nisu doprinose.

U ostalim domovima zdravlja kažu da su izmirili poreze i doprinose za ovu godinu.

Direktor jedne od dvije bolnice u Hercegovini Vaso Mijanović iz Trebinja kaže da redovno plaćaju poreze i doprinose i da su za ovu godinu izmirili te obaveze.

Komentari

Blokirajte sve.Mi ne treba da živimo.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja