Večeras je u Narodnoj biblioteci u Trebinju održano Književno veče, koje je vodio dr Gradimir Đurović, pisac iz Beograda.

Knjizevno vece

O svojim knjigama za djecu, ali i za odrasle, koje su izašle na srpskom, francuskom, njemačkom, engleskom, pa čak i na japanskom i kineskom jeziku, dr Đurović je pričao vrlo nadahnuto, sa puno detalja iz kojih se mnogo toga novog moglo saznati i naučiti.

Đurović je na večerašnjoj književnoj večeri, trebinjcima predstavio četiri knjige za djecu i dvije za odrasle.

"Večeras sam predstavio četiri dječije knjige i to su Priča o kaktusu Bradonji, Priča o bubašvabama, Krtica Zrika i druge priče o životinjama i knjigu Pun džep klikera. Ovo su knjige koje su jako dobro ilustrovane i sa kojima sam gostavao u  velikom broju osnovnih škola, a promocije sam u Republici Srpskoj do sada pored Trebinja, održao u Bijeljini i Zvorniku", istakao je za TrebinjeLive Gradimir Đurović.

Pored četiri dječije knjige, Đurović je trebinjcima predstavio i dvije knjige za odrasle, Pariski palimpsest i Priče iz Pete beogradske.

"Priče iz Pete beogradske" je njegovo sjećanje na mladost provedenu u Beogradu, na ideale, drugarstvo i ljubav đaka čuvene beogradske gimnazije, koja je iznjedrila više generacija značajnih intelektualaca, sportista i priznatih stručnjaka iz raznih oblasti.
Dr Gradimir Đurović je živio i u Parizu, pa je i "grad svjetlosti" bio tema njegovog romana.