U bašti Hotela "Platani" večeras su predstavljena dva romana Vesne Dedić, "Zagrli me" i "Pola duše". Novinar i književnik, voditelj emisije "Balkanskom ulicom" na Radio-televiziji Srbije /RTS/, novim naslovima je oduševila publiku.

vesna dedic promocija romana u trebinju

Roman "Pola duša" je istorijska melodrama. Radnja je smještena u Cetinju i Beogradu, krajem 19. i početkom 20. vijeka. To je ljubavna priča između lijepe Cetinjanke i srbijanskog oficira, i u samom romanu u prvom planu je ljubav.

"Čitateljke su prošle godine mnogo plakale čitajući roman 'Pola duše', ali ono što je meni jako važno jesto to da sam dobro proučila građansku istoriju i Srbije i Crne Gore, pa i ovog dela Hercegovine tog vremena, i uspela da to upletem u roman", istakla je u izjavi za TrebinjeLive Vesna Dedić.

Takođe, večeras je predstavljen i roman "Zagrli me", koji predstavlja priču o našem vremenu, kada više govorimo o orgazmu nego o roditeljstvu i više o tijelu nego o duši, ali prije svega saga o potrazi za ljubavlju. vesna dedic promocija romana u trebinju

"Najsličniji je mom prvom romanu 'Zauvek u srcu'. Mislim da je apsolutni hit leta i ono što mi je najdraže je to što sam sačuvala svoju čitalačku publiku, a to je desetine hiljada žena u celom regionu", rekla je Dedićeva, dodajući da roman "Zagrli me" postaje omiljen kod jedne nove generacije čitalaca, odnosno kod djevojaka koje imaju 18, 19 i 20 godina.

U Trebinju predstavlja romane po treći put. Nakon prošlogodišnje pauze, Vesna Dedić se ponovo vratila u grad gdje je završila osnovnu školu, grad Jovana Dučića.

Promocije ima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj. Predstavljanje u Beogradu je i za prijatelje i za medije, i to je dio marketinga, kaže Dedićeva, napominjući da dvije promocije radi samo za svoju dušu, i to u Budvi i Trebinju.

vesna dedic promocija romana u trebinju

Kao pisac, 2010. godine, prvu promociju je održala u Budvi, a nakon toga u Trebinju. "Veliki deo svog detinjstva provela sam u Trebinju, i promocija u ovom gradu je moj povratak u detinjstvo i prilika da vidim drage ljude. Ceo put od Budve i Herceg-Novog do Trebinja, neki kažu da je divlji deo, ali mene smiruje kada vidim nebo i krš", kazala je Vesna Dedić.

Promociju romana jedne od najtiražnijih književnica kod nas organizovala je Turistička organizacija grada Trebinja, a u muzičkom dijelu programa nastupili su Ranko Slijepčević i Bobo Vučur.

vesna dedic promocija romana u trebinju