Večeras je na Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju održana škola crtanja  koje rade u partnerstvu dječija igraonica ,,Ciciban,, i ,,Centar Cambridge" Trebinje.

Veliki broj mladih talentovanih slikara iz Cambridge centra iz Trebinja, Bileće i Gacka sjedinio se na Crkvini, gdje su svoje znanje prenijeli na svoje mlađe kolege iz dječije igraonice Ciciban.

Crtanje na Crkvini

Pored ove večerašnje izložbe u naš grad jutros je stigla  radosna vijest, jer će ove dvije škole učestvovati i na "Međunarodnom festivalu djeteta Kotor 2012,, sa još 20 zemalja  Evrope.

,, Gosti festivala biće renomirani pozorišni umjetnici i stručnjaci iz regiona i šire, koji su dali izuzetan doprinos njegovom razvoju kao i razvoju pozorišta posvećenog djeci i mladima. Očekuje se više od 20 000 gledalaca i posjetilaca. Uz pozorišne predstave biće i muzički i plesni program, edukativne likovne i druge radionice. Drago mi je sto su u veoma jakoj konkurenciji na Javnom konkursu prošla djeca iz škole slikanja Ciciban i Cambridge iz Trebinja.
Posebno me raduje učešće tog malog kreativnog vrtića Ciciban iz Trebinja, kome je ovo treće učešće na našim festivalima,, , izjavio je za TrebinjeLive direktor ,,KOTOR Art-a,, gospodin Petar Pejaković.
Svečano otvaranje ove likovne izložbe pod nazivom ,,IZLOŽBA LIKOVNIH TALENATA HERCEGOVINE,, biće u subotu 6.7.2012. godine na Trgu Sveti Nikola u Starom gradu u Kotoru sa početkom u 19.30 časova, a izlažu djeca iz vrtića ,,Ciciban,, , osnovci i srednjoškolci iz Cambridge škole crtanja i slikanja iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.
"Imamo priliku i ako smo mali, da na  XX ljubiljarnom Kotorskom festivalu za djecu predstavimo našu opštinu, turističke destinacije grada kao i cijele Hercegovine", ističu iz dječije igraonice Ciciban i Cambridge centra Trebinje