U galeriji Muzeja Hercegovine otvorena je izložba "15. godina sa Vama" polaznika Škole slikanja i crtanja Centra "Kembridž" iz Trebinja.

Kembridz izlizba1.jpg

Polaznici škole uzrasta od šest do 18 godina iz podružnica u Gacku, Bileći, Nevesinju i Trebinju predstavilo se sa 47 djela različitih tematika.

Posjetioci su mogli da vide portrete, mrtvu prirodu, pejzaže, slobodne kompozicije u slikarskim tehnikama tempera, akril, ulje na platnu i crteži olovkom i tušem.

Desetogodišnja Vasilisa Kojović predstavila se sa svoja tri rada, a učenik je i trećeg razreda Muzičke škole i na violini je odsvirala koncert u G-duru O. Ridinga.

"Inspiracija za moje slike bilo je proljeće i kako priroda buja u najljepšem godišnjem dobu", sa osmijehom na licu rekla je Kojović.

Kembridz izlizba2.jpg

Nika Kulušić ima 14 godina i njeno iskustvo iz škole slikanja i crtanja je fenomenalno i prema njenim riječima dođe joj kao terapija.

"Dođemo u školu, crtamo, slušamo muziku, družimo se, pričamo i uvijek se osjćam slobodno i zadovoljno na tim časovima. Drago mi je što su ljudi došli da vide izložbu i radosna sam što se djeca bave ovim, a mi tinejdžeri se na ovaj način izražavamo", istakla je Kulušić.

Školu vode profesori Jelena Glogovac Savić za Gacko, Dragan Batinić za Nevesinje, Jelena Uljarević za Bileću i Sandra Cumbo za Trebinje, pod rukovodstvom direktora Centra Kembridž Vere Milošević.

Izložba je otvorena do 18. maja.

Kembridz izlizba3.jpg