Tradicionalni 25. Međunarodni festival pozorišta za djecu "Kotor 2017", otvorio je svoja vrata i djeci iz Dječije igraonice "Ciciban" i Škole slikanja "Kembridž" iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

kotor festival 2

"Cicibani" i " Kembridžovci" su pripremili bogat kulturno-umjetnički program sa folklornim ansamblom "Vladimir Gaćinović" iz Bileće, koji je izveo splet igara iz Hercegovine, nakon čega su predstavljene turističke ljepote i kulturna baština istočne Hercegovine.

Predstavili su i izložbu slika, za koju su brojni posjetioci imali samo riječi hvale, komentarišući da je Hercegovina veliki rasadnik talenata iz različitih sfera života, umjetnosti, sporta.

Kotor je ovim festivalom, koji traje do 12. jula, grad u kome caruju igra, ples, pjesma, mašta, kreativnost i smijeh, a uz to je i centar pozorišne umjetnosti za djecu i mlade iz jugoistočne Evrope.

kotor festival 2

Ove godine učestvovalo je oko festival je okupio učesnike iz čak 20 zemalja iz regiona i svijeta.

Goste su dočekali i predstavnici Srpske pravoslavne opštine Kotor, koji su učesnicima obezbijedili doručak i ručak u porti kotorskog hrama, te time pružili podršku učesnicima, izlagačima i organizatorima ove kulturne manifestacije.

kotor festival 2