U Muzeju Hercegovine otvorena je 23. izložba slika mladih stvaralaca istočne Hercegovine-polaznika Škole slikanja i crtanja "Kembridž" iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

izlozba kembridz

Na izložbi je predstavljeno oko 100 radova od 51 polaznika ove škole, koji su rađeni u tehnikama crtež olovkom i tušem, akril na platnu, ulje na platnu, tempere.

Mladi umjetnici ovoga puta predstavili su portrete, pejzaže, mrtvu prirodu...

Prema riječima profesora Sandre Cumbo, đaci koji su pohađali ovu školi su studenti ne samo na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, već i u Novom Sadu na dizajnu, i svake godine stasaju nove generacije koje idu na fakultete vezane za ovu umjetnost.

"Bez obzira na starosnu dob, uvijek idemo iz početka, tako da maloj djeci dajemo da crtaju ono iz svoje mašte koja je bujna. Viđenje njihove stvarnosti i sama njihova priča ima svoje interesantno značenje", dodala je Cumbo.

Na izložbi su predstavili radove autori koji imaju od pet do 18 godina.

izlozba kembridz

Interesantno je da su izložbu otvorili najmlađi polaznici ove škole i iznenadili su sve prisutne. Postrojili su se u jedan red i riječima "Otvorena je izložba" otvorili vrata ovoj prelijepoj izložbi.

Prilikom otvaranja izložbe priređen je i kratak muzički program u kome je učestvovala mlada violinstkinja Irina Kapor.

Školu crtanja i slikanja "Kembridž" vode profesori Jelena Glogovac Savić za Gacko, Dragan Batinić za Bileću i Nevesinje i Sandra Cumbo za Trebinje, a pod pokroviteljstvom direktora Centra Vere Milošević.

U sklopu otvaranja izložbe podjeljene su međunarodno priznate ESOL diplome iz engleskog jezika.