U susret Međunarodnom danu planete Zemlje, mališani iz dječije igraonice "Cicban" organizovali su 19. tradicionalnu akciju uređenja prostora oko svog vrtića, dajući tako primjer starijama da se odgovorno moraju ponašati prema životnoj sredini.

cicibani 3.jpg

Edukativne radionice podržane su i od strane roditelja, koji pozdravljaju ove i slične aktivnosti, navodeći da ima je drago što djeca imaju priliku da budu društveno aktivna od najmlađih dana.

Mališani su posadili i cvijeće, te povrće u bašti ispred objekta vrtića u naselju Police kod Kamenog mosta, nakon čega su uživalu u užini i sokićima koje su vaspitačice pripremile za ovu priliku.

Uređenu baštu će ove godine prijaviti za najljepše dvorište, jer kad se male ruke slože neizbježna je nagrada na konkursu koji bi se ove godine ponovo trebao organizovati u našem gradu.

Ciciban je već godinama unazad i pionir po pokretanju akcija u kojima djeca imaju glavnu ulogu, zbog čega je jedan od najboljih igraonica na širem području i pravi primjer kako se treba odnositi prema najmlađim.

cicibani.jpg

cicbani 2.jpg

ciciani 4.jpg