Grad Kotor je jedan od najljepših i najslikovitijih gradova u Crnoj Gori. Početkom jula, možemo slobodno da kažemo, postaje najbajkovitiji grad u širem regionu, upravo zbog Festivala pozorišta za djecu na koji se slivaju rijeke djeca čitavog svijeta.

ciciban festival kotor (1).jpg

Na svakom gradskom trgu, od onog malog do onog velikog, odvijaju se neke kulturne manifestacije. Učestvuju pozorišne grupe, tu su muzički spektakli, performansi, zatim radionice raznih profila, uglavnom namjenjene djeci i njihovim roditeljica, ali i prolaznicima.

Sve vrvi. Živo je. Svi su na nogama. Kažu nam mještani, kada prođe festival, grad na tren utihne kao u neku bajku, spava, a budi se kada uplovi prvi brod kruzer u kotorsku luku, i u grad odjednom uđe po nekoliko hiljada ljudi.

Onda Kotor opet postaje neki novi teatar.

ciciban festival kotor (3).jpg

U Starom gradu Kotora na Trgu svetog Luke susreli smo puno naših sugrađana sa svojom djecom.

Oni su došli na otvaranje dječije likovne ižložbe koju već petnaest godina zaredom organizuje Dječija igraonica "Ciciban" i Škola slikanja "Kembridž"  iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

Na Trgu svetog Luke započeo je svečani program zvonjavom crkvenih zvona.

Naše sugrađanke, učenice Muzičke škole Trebinje, odsjek violina, Vasilisa Kojović i Milica Rajković izvele su niz komozicija i oduševile sve prisutne goste i slučajne prolaznike.

U programu su učestvovale i tri gimnazijalke Isidora Kojović, Romana Roganović i Mima Šekarić, recitalom "Zavještenje Stefana Nemanje o jeziku" i tako skrenule pažnju na očuvanje srpskog jezika u Crnoj Gori.

ciciban festival kotor (4).jpg

ciciban festival kotor (2).jpg