Održana promicija knjige „Svjedočenje i rasuđivanja“ Mihajla Vujovića

TREBINJELIVE 28. 04. 2012. - 21:31h
Večeras je u velikoj sali HET-a održana promocija knjige Bilećanina Mihajla Vujovića „Svjedočenje i rasuđivanja“. O knjizi govorili su predsjednik SPK društva „Prosvjeta“ Nikola Asanović, Šćepan Aleksić, Nikola Baćević, Božidar Radanović i sam autor.
Promocija knjige Svjedocenje i rasudjivanja
Mihajlo Vujović rođen je 14. juna 1963. godine u zaseoku Badnje, kod sela Simijova, opština Bileća. Osnovnu školu i dva razreda gimnazije završio je u Bileći, a Vojnu gimnaziju nastavlja i završava u Beogradu.
Vojnu akademiju kopnene vojske  – rod veze završava 1986. godine u Beogradu, sa prosječnom ocjenom 9,42. Kao najbolji u svojoj generaciji, ostaje da radi kao komandir i nastavnik u Školskom centru veze u Beogradu.
Od 1991. godine je komandir Čete veze u Brigadi veze SSNO u Beogradu. U ratu obavlja dužnost načelnika veze Trebinjske brigade VRS.
Mihajlo Vujovic

U toku 2004 i 2005. godine u Parizu završava Francuski međuvidovski koledž za odbranu. Od decembra 2009. godine obavlja dužnost načelnika Uprave za komunikacije i informatičke sisteme OS BiH u Austriji i vojnog savjetnika pri Misiji BiH pri UN, OSCE i drugim međunarodnim organizacijama u Beču.
Osnivač je CKPD „Prosvjeta“ u Beču. Govori francuski i engleski jezik.
Promicija knjige  "Svjedocenje i rasudjivanja" Mihajla Vujovica
Djelo „Svjedočenje i rasuđivanja“ za tematiku ima odbrambeno-otadžbinski rat, tj. dešavanja na području Istočne Hercegovine, preciznije trebinjskog ratišta i djelovanja 7. korpusa. U ovom dinamički pisanom djelu, autor smatra da je istinu potrebno „ponavljati i ponavljati“. Vujović takođe imenuje aktere i daje osnovne podatke o njima.  Pored viđenja ratnih dešavanja, pod poglavljem naziva „Srbi protiv Srba“ autor sa čitaocem dijeli i svoje duboko razmišljanje o „zloj sudbini koja Srbe prati, o srpskim greškama i zabludama koje srpski narod ima kroz istoriju“.
Odlomke Vujovićevog djela čitale su učenice bilećke Gimnazije.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja