Na pozorišnoj sceni Doma mladih izvedene su dvije predstave podmlatka Kulturne scene "Male stvari" - "Kako su nastale ružne riječe" i "Telemanija".

predstave male stvari trebinje

Najmlađa grupa "Malih stvari" pripremila je predstavu "Kako su nastale ružne riječi" po istoimenom tekstu Duška Radovića. Publika je bila u prilici da pogleda glumačku izvedbu u kojoj su neki od članova po prvi put imali javni nastup.

Nekima od njih ovo je već treći ili četvrti put da su nastupili pred publikom, izvodeći ovoga puta predstavu zabavnog karaktera, koja je svojom temom namijenjena najmlađem uzrastu.

Humor velikog čika Duška Radovića koji je utkan u ovu predstavu ni starije nije ostavio ravnodušnim. Mnogi su se zapitali 'ko smo i šta smo" i uvidjeli da djeca uče od starijih sve, pa i ružne riječi, kao i da je problem u njima, a ne u djeci.

"Predstava je prošla odlično. U početku smo imali problema sa tekstom, ali se sve odlično odradilo. Imao sam ulogu oficira koja je meni bila najdraža i mislim da sam je dobro odigrao", kazao nam je mladi glumac David Popadić.

U predstavi igraju: David Popadić, Andija Petković, Anastasija Sikimić, Sara Mijović, Vladimir Mijović, Miroslav Batinić, Nađa Jakšić, Matija Jovanović, Mihajl Milinković i Strahinja Topalović.

Predstavu "Telemanija" pripremila je starija grupa, koja se na zabavan i komičan način bavi ismijavanjem savremenih televizijskih programa.

U predstavi glume: Stefana Petković, Dimitrije Samardžić, Anglea Vukašinović, Jovana Anđelić, Milica Salata, Kristina Dragoljević i Nedjeljko Milović.

Predstave su rezultat dvomjesečnog rada sa polaznicima dramskih radionica pozorišta "Male stvari".

Voditelj radionica, glumac Vladan Popović, ističe kako je pravo zadovoljstvo raditi sa ovom generacijom, jer plijene životnom energijom i radošću prema pozorišnoj igri, a među nekima od njih već sada blistaju izuzetno daroviti talenti.