gimnazija-predstava-2-min.jpg

Драмска група Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња, сутра ће у позоришној сали Културног центра Требиње премијерно извести позоришни комад „Добро дошли, кићени сватови“.

Режију представе, чији је циљ да свадбене обичаје херцеговине сачува од заборава потписују Неда Гудељ, Јелена Мандрапа и Дијана Шиник.

Милан Андрић, један од глумаца у представи истиче да је приказано доста херцеговачких обичаја које раније није знао.

„Идеја за ову представу настала је у сарадњи са школом 'Први лицеј' из Кавале у Грчкој, како бисмо им представили и показали наше херцеговачке обичаје. Активно се пирпремамо од фебруара, имамо свкодневне пробе. Костиме су нам обезбиједили АНИ 'Јован Дучић' из Требиња и Гусларско друштво 'Војвода Лука Вукаловић' Требиње, а за сценографију су се побринуле наше професорице Неда Гудељ, Јелена Мандрапа и Дијана Шиник“, рекао је Андрић.

У представи глуми и Ђорђе Бркић, коме је ово, како каже, прва улога у животу.

„На почетку представе једна породица тражи жену за свог сина и они, како обичаји налажу, долазе да преноће код домаћина и да траже руку његове кћерке. Након тога долазе сватови, приређује се славље, а вјенчање смо снимили у цркви и то ће бити приказано у видео формату“, додао је Бркић.

Андрић и Бркић су рекли да је драмска група Гимназије „Јован Дучић“ Требиње основана ради ове представе, те да ће, уколико представа буде успјешна, наставити да раде на неким новим пројектима у будућности.

Представа почиње у 20 часова, а улаз је бесплатан.