prirodne maske za bore.jpg

Kada je njega kože lica u pitanju, naročito s godinama, sve više polažemo na antiejdž tretmane i njegu. Već smo upoznati da znakove starenja prve odaju upravo bore "smijalice" - one koje se javljaju u okoloočnoj regiji.

Zato je veoma važno da ovaj dio kože lica ne preskačemo u okviru svakodnevne rutine, i jutarnje i večernje, te smo već pominjali više puta da antirid ili okoloočna krema igra i te kako značajnu ulogu.

Takođe, ni ovde ne mora da izostane prirodna njega, te postoje i prirodni tretmani i maske koje našu kožu u ovoj regiji mogu učiniti mladolikom.

Pored krastavca, koji se preporučuje za predio ispod očiju, jer ima snažnu moć hidratacije, pa i da smanji podočnjake, baš kao i ohlađene kesice sa prethodno skuvanim čajem od kamilice, tu su i drugi načini odnosno prirodni sastojci da tretirate okoloočnu regiju, i to tako da smanjite vidljivost bora i usporite pojavu novih, upravo redovnom primjenom sljedećih prirodnih maski. 

Maska sa bjelancetom i medom

Da li ste znali da je bjelance bogato proteinima, kao i da ima fantastičnu moć zatezanja, zbog čega je u ovom pogledu upravo i učinkovito.

Za kožu u okoloočnoj regiji kako bi bore bile manje vidljive veoma je važno da bude ishranjena i hidrirana.

U tom pogledu će vam ova maska sigurno pomoći. Možete je koristiti i više puta nedjeljno.

Potrebno je da kafenu kašiku meda pomiješate sa jednim bjelancetom, pa pomoću mejkap četke nanesite smjesu u predjelu očiju. Ostavite da djeluje pola sata, a zatim isperite.

Koža lica prethodno treba da je temeljno očišćena.

Poslije maske primjenite uobičajenu njegu kože lica. Masku možete koristiti i za cijelu kožu lica. 

Jogurt + Vitamin C

Fantastična kombinacija za vašu kožu! Jogurt sadrži mliječnu kiselinu, koja je izuzetno hranljiva, ali isto tako uklanja mrtve ćelije kože, hidrira, tok je vitamn C takođe poznat po svojim blagodetima za kožu lica.

Vitamin C podstiče proizvodnju kolagena, koja s godinama prirodno opada, što se kao što smo napomenuli najprije primjeti u regiji oko očiju. 

Pomiješajte 4 kafene kašike grčkog tipa jogurta sa isto toliko vitamina C u prahu.

Masku nanosite na okoloočnu regiju i ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga primjenjujete uobičajenu njegu.