maske za hidrataciju.jpg

Hidratacija je ključna u rutini njege, jer koži daje potrebnu elastičnost, prepoznatljiv mladalački izgled, čini je manje pogodnom za razvoj upalnih procesa - naravno uz tretmane čišćenja, ali isto tako utiče na znatno smanjenu vidljivost bora i sitnih linija.

Stoga je hidratantna krema nezaobilazna u okviru palete najvažnijih kozmetičkih proizvoda, ali za primjetniji efekat je potrebno obezbijediti i dodatnu njegu.

Predstavljamo vam dvije vitaminske maske za hidrataciju kože lica.

Možete ih koristiti za njegu lica u okviru svoje redovne rutine, a preporuka je da to činite 2 do 3 puta nedjeljno, kako biste postigli što bolje rezultate.

Sve sastojke vrlo moguće da već imate u svom domu, a ako ne - lako ćete ih nabaviti u obližnjoj prodavnici. 

Maska od kivija

Ukoliko do sada niste koristili kivi u ove svrhe, definitivno bi trebalo da počnete, jer je ova voćka broj jedan kada je hranljivost za kožu lica u pitanju.

Ima više vitamina C nego pomorandža, obiluje vitaminima A i E, kao i citrusnom kiselinom, bez koje su mnogi kozmetički preparati nezamislivi.

Maska od kivija će vašoj koži obezbijediti neophodnu vlažnost, a osim toga djelovaće na kožu i tako što će je očistiti od nagomilane prljavštine, kao i smanjiti prekomjerno lučenje sebuma. 

Sve što je potrebno jeste da viljuškom izgnječite jedan kivi i dodate mu pola izrendane jabuke (poželjno je da jabuka bude kiselija).

Stavite masku na kožu lica i dekolte, ostavite je da djeluje i da se osuši u narednih 20 minuta-pola sata, pa se umijte mlakom vodom. 

Maska od banane i jogurta

Još jedna prirodna maska umirujućeg dejstva, koja će vašoj koži lica obezbijediti neophodnu vlažnost. 

Jogurt ima funkciju blagog pilinga, kao i hidratacije, a banane koje imaju visoku nutritivnu vrijednost nahraniće vašu kožu, jer obiluju vitaminima A, B i E, cinkom, gvožđem, magnezijumom i kalijumom.

Ova maska će vašem licu povratiti sjaj i baršunast izgled. 

Potrebno vam je samo pola banane, koju ćete izgnječiti i onda tome dodati 4 supene kašike jogurta.

Nanesite masku na očišćeno lice, ostavite da djeluje 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom.