tretmani za lice.jpg

Tokom ljetnjih mjeseci, naša koža je izložena suncu. Nama se to dopada, i uživamo u godišnjim odmorima, ali naša koža nije baš oduševljena tim potezima.

Kada jesen dođe, lice može da bude bez sjaja i može da postane dehidrirano. Nekim ženama se odjednom pojave i nove bore, tamne fleke ili pjegice. Dermatolozi predlažu tretmane koji mogu da utiču na smanjenje ovih problema. 

U nastavku saznajte koji su najpopularniji tretmani za lice ove jeseni. 

Mikrodermoabrazija je idealan tretman za jesen

MDA ili mikrodermoabrazija je tretman koji podstiče obnavljanje kože i čini da koža izgleda mlađe i ljepše. Ovo je jedan od najpopularnijih tretmana za podmlađivanje kože lica.

Jednostavan je, brz i daje efektne rezultate, koji su primjetni već posle prvog tretmana. Sam proces je bezbjedan i bezbolan, što omogućava prijatno iskustvo.

Tretman je sačinjen od dubinskog čišćenja lica i otklanjanja mrtvih ćelija. Na taj način, otpušavaju se pore, koža se regeneriše i postaje zategnutija, svježija i mekša.

MDA tretmanom mogu se rješavati razni problemi na licu, poput akni, ožiljaka, fleka ili proširenih pora. 

Da li ste već isprobali hemijski piling lica?

Hemijski piling lica ne izlazi iz najpopularnijih tretmana za lice, jer je kreiran tako da djeluje na više frontova.

Njegovom primjenom, možete da umanjite postojeće bore na licu, da svom licu vratite mladalački izgled, da podstaknete obnavljanje ćelija, da se izborite sa hiperpigmentacijom na licu.

Ono o čemu morate da brinete kod ovog tretmana, jeste profesionalnost obučenog lica za rad. Najbolje je da za hemijski piling birate doktore, a ne priučene kozmetičare.

Dermatolozi mogu da odrede u kakvom je stanju vaša koža i šta je zaista potrebno kako bi se ona oporavila. Sam tretman traje do pola sata, a već posle nekoliko dana, vidjećete kako se vaša koža obnavlja i kako postaje jedrija, zetegnutija i svježija. 

Biorevitalizacija je omiljen tretman podmlađivanja lica

Ako želite da svom licu povratite stari sjaj i da se riješite bora koje su se pojavile, onda zaista treba da isprobate biorevitalizaciju lica.

Osim što djeluje na usporavanje starenja kože, ovaj tretman utiče i na obnavljanje kože, što znači da će ona sama uspjeti da se odbrani od štetnih spoljašnjih i unutrašnjih faktora koji dovode do toga da koža stari.

Biorevitalizacija se ne vrši samo na licu, možete da je primjenite i na šakama ili dekolteu, na bilo kom dijelu tijela za koji smatrate da vidljivo i ubrzano stari.

Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koja se koristi, lice će dobiti novi, svježiji izgled i biće primjetno mlađe. Tajna hijaluronske kiseline je u dubinskoj hidrataciji i vezivanju vode, pa se na taj način podstiče elastičnost i čvrstina kože.

Mezoterapija, ali bez igle

Mezoterapija već godinama unazad važi za jednu od najboljih metoda za poboljšanje izgleda lica.

Kao što znamo, u tradicionalnom tretmanu se koriste igle, ali savremena oprema je otišla korak dalje, pa igle više nisu potrebne.

Umjesto igala, sada se koriste serumi koji direktno utiču na probleme na koži lica. Najčešće se ovim tretmanom rješavaju tamne mrlje na licu, bore, ožiljci od akni, dehidratacija kože.

Super je i to što serumi ne izazivaju alergijske reakcije i pogodni su i za osobe koje imaju osjetljivu kožu. Serumi ne sadrže nikakve mirise, alkohol i parabene.

Na bezbjedan način, moći ćete svom licu da nadoknadite važne vitamine, hijaluronsku kiselinu i kolagen. 

Zašto nam je potreban jesenji tretman lica?

Jesenji tretman lica preporučuje se svima koji su mnogo vremena provodili na suncu tokom ljeta.

Pred nama su hladniji mjeseci i treba da spremimo kožu na nove izazove koji slijede. Provodićemo više vremena unutra, a kada izađemo iz toplog doma, dočekaće nas hladan vjetar.

Sve te promjene mogu da utiču na kvalitet kože. Kako bi lice ostalo njegovano i lijepo, potrebno je da s vremena na vrijeme uradimo nekoliko tretmana, pa čak i ako nemamo vidljivih nedostataka na licu.

Ovo je najbolji vid prevencije koji možemo da pružimo svojoj koži.

Ne zaboravite da birate tretmane koje rade stručni dermatolozi, jer ne smijete da dozvolite da neko vježba na vašem licu i stvori još veće probleme nego što su postojali.