brusketi sa paradajzom.jpg

Ljetnji period omogućava nam da ishranu obogatimo svježim i laganim namirnicama. Treba ga iskoristiti na pravi način i truditi se da što više vodimo računa o ishrani i zdravlju.

Kako bi u tome uspjeli, danas sa vama dijelimo jedan lagan i zdrav recept koji predstavlja savršen obrok u ljetnjim večerima kada nam se teška i masna hrana ne traži toliko.

Paradajz u kombinaciji sa bosiljkom, maslinovim uljem i bijelim lukom čini savršen spoj ukusa.

U nastavku teksta pogledajte šta vam je potrebno kako biste napravili lagane bruskete sa paradajzom.

Sastojci: 

- baget 

- 6 manjih paradajza

- nekoliko čena bijelog luka

- maslinovo ulje

- glavica crvenog luka

- nekoliko listića svježeg bosiljka

- 100g sira po želji (izaberite što zdraviju varijantu)

Priprema:

Isjecite baget na kriške, potom svaku od kriški istrljajte čenom bijelog luka presječenim na pola. Nakon bijelog luka, kriške bageta prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u pleh na papir za pečenje.

Kriške pecite 10 do 15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Kriške treba da budu hrskave, ali ne i prepečene. Čim hljeb porumeni, izvadite ga iz pećnice. 

Nadjev ćete pripremiti tako što ćete isjeći paradajz na sitne kockice i staviti ga u činiju. Potom u činiju dodajte isjeckan crveni luk, dva čena sitno sjeckanog bijelog luka, kašiku maslinovog ulja i prstohvat soli.

Sve sastojke dobro promiješajte i nadjev nanesite na kriške bageta. Potom, preko nadjeva stavite malo bosiljka i narendajte sira po želji. 

Bruskete servirajte hladne i uživajte u njihovom ukusu uz neko lagano bijelo vino.