cokoladna torta.jpg

Ivana je odlučila da obavi nabavku u Idea radnji gdje je pronašla sve potrebne sastojke za brzu, kremastu, čokoladnu tortu, čiji recept vas čeka u današnjem videu, ali i uskršnje čokoladne zeke i ostalu dekoraciju koja je tu da uljepša prazničnu trpezu.

Potom je sastojke dopremila Ani, koja je zatim preuzela kulinarsku palicu, i odlučila da zajedno sa Arsenom napravi tortu.

Isprobavanje novih recepata je svakako još jedan način da konstruktivno provedete vrijeme u karantinu. 

Recept koji smo odabrali za uskršnju tortu je veoma lak, za njega vam neće biti potrebno mnogo sastojaka, štaviše, većinu već imate u svojoj kuhinji, a povrh svega torta je preukusna.

Dekoraciju možete uskladiti sa uskršnjim motivima, ili se pak odlučiti za voćnu dekoraciju, kao što smo mi to učinile, jer nismo mogle da odolimo kombinaciji malina, borovnica i čokolade.

U svakom slučaju, recept za brzu, kremastu, čokoladnu tortu čeka vas u našem novom videu.

Sastojci:

Kora:

450 g brašna

100g šećera u prahu

5 kašika kakao praha

1 prašak za pecivo

170 g putera

4 velika jaja

230 ml mlijeka

150 ml ključale vode pomiješane sa 2 kašičice instant kafe

Fil:

2 pudinga od vanile - pakovanje od 40 g

1 l mlijeka

7 kašika šećera

200 ml slatke pavlake

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

50 g putera

Malo ulja

Priprema:

Pomiješajte u jednoj posudi suve sastojke - brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. Potom dodajte jaja, puter koji ste istopili, mlijeko, pa sve dobro promiješajte. Ostalo je da dodate i ključalu vodu sa kafom.

Smjesu izručite u okrugli kalup za torte prečnika 20 cm, koji ste prethodno podmazali puterom.

Tortu pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Nakon 35 minuta prvi put probajte čačkalicom na sredini - ako na čačaklici ostane previše smjese, onda je vratite još 10 minuta.

Ali, ne treba čačkalica da bude ni skroz suva, kako se torta ne bi previše isušila, tj. kako bi zadržala vlažnost i bila sočna - kao kad pečete mafine.

Kada se prohladi, koru presječete na pola. Prvu koru premažite filom, poređajte voće (maline ili jagode), potom slijedi druga kora, preko koje dolazi čokoladna glazura. Dekorišite tortu voćem.