Ovoga puta Tijana je reijšila da nas vrati u studentske dane svojim specijalitetom koji se nevjerovatno brzo priprema, svega za 20 minuta, a pored toga, ovaj recept sadrži sastojke koje vjerujemo da imate u frižideru.

pogacice.jpg

 Zbog svoje lake pripreme ali i odličnog ukusa, ove pogačice nisu samo studentsko jelo, već su namijenjene svima koji žele da pojedu nešto zdravo, a da pritom ne potroše previše vremena za pripremu jela. 

Pogačice su pripremljene od heljdinog brašna koje je veoma zdravo. Naime, heljda može doprinijeti smanjenju šećera u krvi, ali i uticati na smanjenje holesterola.

A kako bi ukus bio bogatiji pogačicama su dodale malo sira i ramsteka.

U videu pogledajte način pripreme pogačica, ali i kako su se provele na snimanju.

Sastojci:

2 čaše jogurta

1 čaša ulja

30g praška za pecivo

2 kašičice soli

6 šolja heljdinog brašna

150g sira po izboru

200g ramsteka

Način pripreme:

Pripremu pogačica započinjemo miješanjem tečnih sastojaka. U veću činiju promiješajte dvije čaše jogurta od 180g i jednu čašu ulja.

Zatim, dodajte 30g praška za pecivo i sve lijepo izmješajte. Na kraju postepeno dodajte 6 šolja brašna i 2 kašičice soli, pa laganim pokretima ruku umijesite tijesto.

Nemojte brinuti ako vam se tijesto bude lijepilo, na kraju će sve biti baš kako treba. Kada je tijesto gotovo, u smjesu dodajte sir i suhomesnato po izboru.

One su ovoga puta izabrale koziji sir. On je poprilično jak pa ga nisu dodavale previše, a vi dodajte onaj koji volite, samo pazite da ne bude preslano.

Takođe, njihov izbor je pao na ramstek, čisto fantastično goveđe meso, koji će dati poseban ukus ovim pogačicama.

Kada pogačice budu spremne, vrijeme je za rernu koju ste prethodno zagrijali na  200 stepeni. Nakon 20 minuta, pogačice su gotove. Međutim, u zavisnosti od jačine rerne, vrijeme pečenja može da varira, te s vremena na vrijeme bacite pogled na pogačice.